Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiJedna od najlekovitijih planina u Srbiji, a malo ko za to zna: Na Javor dolaze astmatičari, anemični i oni sa slabim imunitetom - iz prirodne oaze odlaze preporođeni

post-title
Foto: RINA


Ivanjica - Priprema za predstojeće praznika uveliko su počele, pa su smeštajni kapaciteti na popularnim turističkim lokacjama na zapadu Srbije skoro popunjeni. Međutim, netaknuti i nedovoljno iskorišćen turistički biser smestio se kod Ivanjice, a to je planina Javor.

- Planina Javor, zbog svoje nadmorske visine od 1 520 m, važi za jednu od najlekovitijih u Srbiji. Ovde se nalazi „ruža vetrova“, koja pomaže hroničnim bolesnicima koji imaju problema sa respiratornim oboljenjima, bronhitisom, astmom. Boravak na Javoru pomaže i anemičnima, a utiče i na podizanje opšteg imuniteta, kažu za RINU u TO Ivanjica.

Ivanjički kraj je veoma atraktivan i poznat po prirodnim lepotama, a planina Javor na kojoj se nalazi hotel smeštena je u blizini velikih turističkih atrakcija poput kanjona Uvca, Sjenivičkog jezera i sela Štitkovo.

-Ovde vam sigurno neće biti dosadno. Ako želite da prošetate i raznovrsnost hotelske ponude dopunite još nekom zanimljivošću, na 13km od Kušića nalazi se etno selo Štitkovo. Ovo selo je pod zaštitom države. brvnare su s kraja 19. i početka 20. veka. Najstarija kuća je iz 1882. godine i svakako je interesantno obići je. Sjeničko jezero i popularni kanjon Uvca se nalaze na putu Javor-Sjenica. Za kanjon Uvca je čuo čitav svet, jer je stanište belogavog supa, jedno od retkih u Evropi. Moguće je organizovati izlet do Sjeničkog jezera, gde ćete biti u prilici da uživate u neverovatnim prizorima, dodaju u lokalnoj Turističkoj organizaciji.

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar