Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ana Brnabić: "Beogradski ali i svi preostali lokalni izbori biće 2. juna"

post-title
Foto: RINA


Predsednica Narodne skupština Republike Srbije, Ana Brnabić, nakon konsulatacija sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem, saopštila je javnosti da će beogradski ali i svi preostali lokalni izbori biti održani 2. juna kako je opozicija, okupljena oko koalicije Srbija protiv nasilja i NADA i tražila.

Ona je rekla da će lokalne izbore raspisati u nedelju.

Na konferenciji za medije u Skupštini Srbije, Brnabić je rekla da će to zahtevati izmenu Zakona o lokalnim samoupravama člana 35 i da očekuje da se u subotu usvoji taj zakon, kako bi se raspisali izbori.

„Očekujem da taj predlog za izmenu i dopunu zakona o lokalnim izborima potpiše najveći broj poslanika do sada, da sa tim predlogom idemo zajedno i da pokažemo to jedinstvo u teškim trenucima za Srbiju, za naš narod i za sve naše građane”, rekla je ona.

Brnabić je rekla da je tu odluku donela u konsultacijama sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da je njegova poruka bila da je za zemlju najvažnija stabilnost.

„Mislim da je ovo način da dođemo do te stabilnosti i da nastavimo ovako, a takođe da svim našim građanima pokažemo da smo ozbiljni i odgovorni ljudi. Verujem da će biti mnogo onih koji će reći da su oni dobili sve što su tražili, da su pobedili, da mi reagujemo samo na pritisak. Ja verujem da je ovo pobeda svih onih koji su pokazali ozbiljnost i da je samim tim ona još važnija”, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je važno da su postigli dogovor.

„Jedva čekam da zajedno potpišemo ovaj zakon. To će biti lep presedan i da zajedno glasamo o ovom zakonu”, rekla je Brnabić i dodala da je važno da se pokaže da može da se razgovara i sa onima koji ne misle isto.

 

GZS/Tanjug



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar