Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiTodorović: Kapitelne investicije bez dugoročnih kredita nisu moguće nigde u svetu

post-title
Foto: RINA


Čačak - Povodom novog kreditnog zaduživanja grada Čačka, odgovarajući na pitanje novinara gradonačelnik Milun Todorović je rekao da dok god su oni na čelu grada Čačka budžet neće biti ugrožen.

„Kada sam došao na čelo grada na računu je bilo 117 miliona dinara. Samo u narednih godinu dana 570 miliona smo servisirali roditelje zbog više uplaćenog novca vrtićima i to bez kredita, to je uradila ova vlast sa upravom za finansije. Tada su nam rekli da su roditelji nešto više uplaćivali, i da tu ima nekih 30 miliona, ali to se nagomilalo. Ne treba danas da budu zabrinuti ljudi iz opozicije, budžet je likvidan, stabilan i danas imamo novca da ovaj kredit vratimo u jednom danu, ali nećemo to činiti jer želimo da investiramo. Kapitalne investicije bez dugoročnih kredita nisu moguće nigde u svetu, a to mogu da pitaju i mnogo edukovanije ljude iz Evrope koji se bave sa tim. Stotine milione evra država Srbija i ne samo ona, već i međunarodnu fondovi su uložili u naš grad, ali moramo i mi dati svoj poprinos”, rekao je Todorović.

Podsećanja radi, danas je na zasedanju Gradskog veća grada Čačka usvojena tačka dnevnog reda koja se odnosila na javno zaduženje grada za 2024. godinu, to je dugoročno zaduživanje od 816 miliona dinara na period od pet godina, od toga godinu grejs perioda. „Ovaj krediti od 816 miliona dinara ćemo ciljano iskoristiti za investiciona ulaganja, pre svega u zatvoren bazen od 410 miliona kao najveća investicija, zatim za završetak crpne stanice na Ljubić keju od 82 miliona, Zdravstvenu stanicu Ljubić 50 miliona, 32 miliona za izgradnju fekalne kanalizacije na lokaciji Cer gde treba da se gradi Naučno tehnološki park. Zatim 30 miliona za izvlašćivanje zemljišta i objakata na gradskom groblju, jer je ostalo još šest domaćinstava, dva smo isplatili. Mnogo investicija vezanih za sabraćajnu signalizaciju, saobraćajnice, most preko Lozničke reke. Tu je i početak izgradnje fiskulturne sale za Gimnaziju i školu u Trnavi i još mnogo toga”, istakao je Todorović.

Inače, grad Čačak je trenutno kreditno zadužen 233,2 miliona dinara, dok je mogućnost kreditnog zaduženja i od 3 milijarde.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar