Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac poražen od FAP-a na stadionu kraj Morave, ali i dalje čvrsto drži prvo mesto

post-title
Foto: Morava sport


U utakmici 23. kola Srpske lige Zapad koja je slovila i za derbi možda i čitavog toka šampionata, fudbaleri Borca su na stadionu kraj Morave ugostili ekipu FAP-a i pretrpela poraz rezultatom 0:2 (0:0).

Utakmica je svojim velikim značajem uticala i na igrače oba tabora, pa u prvom poluvremenu nije viđeno puno toga uz mora se piznati, činjenicu da je FAP imao blagu inicijativu. Nadali su se okupljeni na stadionu kraj Morave da će drugih 45 minuta doneti bolje izdanje momaka Darka Rakočevića, ali to se nažalost nije desilo. Desilo se upravo suprotno, fubaleri FAP-a su zaigrali još bolje i došli do većeg broja šansi od kojih su dve iskoritili.

FAP je u 57. minutu poveo, izveden je korner, na drugoj stativi je lopta glavom vraćena na peterac gde je prihvatio Grek i pored Stanića poslao u mrežu. Pre toga, “zebre” su imale najzreliju priliku, ali je šut Grbovića završio preko gola. U tom periodu beležimo priliku Grujića i šut glavom iz povoljne pozicije u dobro postavljenog Stanića. Prošlo je tačno deset minuta i gosti su preko najboljeg igrača Plazinića postigli drugi gol i stavili tačku na derbi. Jedan od spoljnih napadača gostiju se probio po desnoj strani, uputio upotrebljiv centaršut u srce šesnaesterca, najprisebniji bio je Plazinić i sa 13-14 metara poluvolejom pogodio levi donji ugao gola Borca 1926. Zbog značaja utakmice deljenje pravde povereno je sudijama sa viših lista na čelu sa Milanom Stefanovićem.

Borac sada, sedam kola pre kraja, ima pet bodova više od FAP-a. U narendom kolu fudbaleri Borca gostuju ekipi Budućnosti Krušik u Valjevu.

Gradski stadion u Čačku. Gledalaca oko 1500. Strelci: 0:1 Grek 57, 0:2, Plazinić 67. minutu. Glavni sudija: Milan Stefanović. pomoćne sudije: Milan Šutulović, Nikola Borović. Žuti kartoni: Janjić, Vujičić, Milekić, Bogićević (Borac), Vesnić, Jovanović, Vukmirović, I.Lučić (FAP).

BORAC 1926: Stanić, Janjić, Kolarević, Vujičić, Rakonjac (Milinković), Drašković Todosijević, Pelivanović (Grbović), Kovačević (Bogićević), Vranić, Milekić (Marković).

FAP: Nikolić, Vesnić, Stojković, Obićina, Plazinić (Milunović), Jovanović (Miraljemović), Milojević (Otašević), Stanojević, Lazarević, Vukmirović (Grujić), Lučić (Grek).



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar