Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zlatna medalja „Takovski ustanak“ za ministarku Irenu Vujović

post-title
Foto: Press služba


Komisija za Kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine opštine Gornji Milanovac, povodom proslave praznika opštine Gornji Milanovac, 23. aprila, dana kada je u Takovu 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, na svečanoj sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac, dodelila je nagrade za 2024. godinu, i to zlatnu medalju „Takovski ustanak“ i pet srebrnih medalja „Takovski ustanak“.

– Snažnog sam uverenja da je opštinska administracija na čelu sa predsednikom opštine, gospodinom Dejanom Kovačevićem, u prethodnih osam godina ispunila svoj zadatak i bavila se svojim poslom, za koji je dobila povrenje stanovnika naše opštine. Važno je reći da ne bismo bili u ovakvoj situaciji da nismo imali podršku. Ovom prilikom upućujem najiskreniju zahvalnost Vladi i predsedniku Republike Srbije na nepokolebljivoj podršci i partnerstvu za našu opštinu. Takođe, pružamo im snažnu podršku u borbi i nastojanjima da kroz jedinstvo i slogu našeg naroda, uspeju da se izbore sa pritiscima i neprincipijalnim oblacima koji su se nadvili nad našom zemljom. Sigurni smo u pozitivan ishod – rekao je Lazar Nikolić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac rekao je da opština Gornji Milanovac ima tu čast i dužnost da svakog proleća, kao svoj dan- Dan opštine, 23. april, obeleži podizanje Drugog srpskog ustanka, ne samo kao karakteristični lokalni praznik, već kao jubilej koji nosi simboliku od državne, pa čak i međunarodne važnosti.

– Gornji Milanovac ima počasno mesto na mapi Srbije i mi moramo opravdati časno ime koje su za nas izvojevali naši preci. Ponosni smo što smo deo ovog geografskog područja, obeleženog istorijom i slobodarskom tradicijom. Prateći predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vladu Republike Srbije, koji postižu ogromne rezultate na svim poljima pomeraju granice mogućeg i svakodnevno unapređuju kvalitet života svakog čoveka u našoj zemlji, trudimo se da to ostvarujemo i u našoj lokalnoj samoupravi. Sa auto-putem „Miloš Veliki“ i izgradnjom pristupne saobraćajnice od Gornjeg Milanovca do petlje Takovo, koja će biti završena do oktobra mesec ove godine, naša opština dobija novu razvojnu šansu za bolju budućnost kako naše privrede, tako i veliko turističkog potencijala. Zahvaljujući predsedniku, gospodinu Vučiću, koji je prepoznao neophodnost naše opštine da se poveže sa autoputem, i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koje je opredelilo 30 miliona evra za izgradnju pristupne saobraćajnice, ova investicija predstavlja najveću investiciju u naš kraj u poslednjih 6 decenija. Od Vlade Republike Srbije, a preko Ministarstva za zaštitu životne sredine na osnovu urađenih projekata, dobili smo 431 milion dinara za izgradnju kanalizacione mreže u opštini Gornji Milanovac i to u naseljenim mestima: Mlakovac, Lunjevica, Velereč, Takovo, Rudnik, Pranjani i u Vraćevšnici. Radovi na tim kanalizacijama su u toku, a u toku ove godine završićemo i prečišćivače otpadnih voda. Od Ministarstva za zaštitu životne sredine na osnovu projekta dobili smo sredstva u visini od 5,2 miliona dinara za čišćenje divljih deponija, gde je očišćeno 28 smetlišta i tako je Gornji Milanovac postao prva opština u Srbiji bez divljih deponija. Takođe, smo potpisali ugovor o sufinansiranju, realizaciji projekta nabavke i zamene rekonstrukcije i sanacije kotlarnice u OŠ „Desanka Maksimović“ u iznosu od 2,96 miliona dinara, gde je iz lokalnog buđeta izdvojeno nešto više od tri miliona. Preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ove godine opština Gornji Milanovac potpisala je ugovor čiji je predmet projekat izvođenja i izgradnje sportskih terena za košarku i odbojku kao i teretane na otvorenom na lokaciji SPC Gornji Milanovac. Vrednost ovih radova je 16 miliona dinara, a učešće opštine 2,3 miliona dinara. Na današnji dan 2023. godine, obećali smo puno i ta obećanja smo ispunili – izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.
Zlatna medalja „Takovski ustanak“ 2024. godine pripala je Ireni Vujović ministarki za zaštitu životne sredine za izuzetan doprinos očuvanju životne sredine, razvoju i afirmaciji opštine Gornji Milanovac.

– Izuzetna mi je čast što sam dobila priznanje Zlatna medalja „Takovski ustanak“ za izuzetan doprinos očuvanju životne sredine, razvoju i afirmaciji opštine Gornji Milanovac. Ovo priznanje je rezultat našeg zajedničkog zalaganja za bolji i čistiji Gornji Milanovac. Tokom dve godine, koliko sam na čelu Ministarstva zaštite životne sredine, trudila sam se zajedno sa svojim timom i našim partnerima u lokalnim samoupravama da pažljivo razmatramo potrebe i inicijative građana i da po prioritetu radimo na projektima koji će unaprediti kvalitet života svih građana. Uz podršku Ministarstva, Gornji Milanovac je pre dve godine očistio čak dvadesetosam lokacija na svojoj teritoriji i postao prva opština u Srbiji bez divljih deponija, prva opština u kojoj smo započeli kapitalni projekat nedostajuće kanalizacione mreže i biće među prvim opštinama u kojima je tako važan projekat i realizovan – izjavila je Irena Vujović, ministarka za zaštitu životne sredine.

Srebrne medalje „Takovski ustanak” 2024. godine pripale su Stanici Levajac, diplomiranom ekonomisti i dugogodišnjoj generalnoj direktorki „Kansai Helios Srbija“, Radmili Trifunović, diplomiranom ekonomisti, generalnoj direktorki „Metalca“ a.d., zatim preduzeću Kansai Helios Srbija a.d, Rajku Kandiću, dugogodišnjem dobrovoljnom davaocu krvi i Protojereju – stavroforu hadži Daliboru Miloševiću, parohu kameničkom.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar