Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Raspevano Dragačevo (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


Ispred pozornice Kulturnog centra u Guči upriličena je prodajna izložba dragačevskih proizvoda i rukotvorina.  Posetioci su imali priliku i da pogledaju kulturno- umetnički program  u okviru smotre izvornog narodnog stvaralaštva  ,, Raspevano Dragačevo”. 

Rapevano Dragačevo je jedna od najznačajnijih manifestacija koja traje više od šest decenija.  

,, Nekada su se u dragačevskim selima zimi održavala takmičenja pevačkih grupa, dok je završna smotra najboljih organizovana u Guči. Ova tradicionalna manifestacija okuplja najbolje iz našeg kraja. Veseli se, peva se, igra se , trubi se i uživa u najlepšim mirisima i ukusima Dragačeva”, rekla je u ime Kulturnog centra opštine Lučani u Guči,  Marija Nerandžić.

,, Ima svega, ručnih radova, igračkica. Ja sam se predstavila sa slatkišima koje pravim u kućnim uslovima   “, istakla je članica Udruženja seoskih žena Dragačevo, Marija  Tomašević  

,,  Likeri su najtraženiji, a važno je da bude zdravo voće i dobra rakija. Imam travaricu, liker od višnje, maline, kleku, sirupe od:  jagoda, malina, višanja, džemove, zimnicu”, kaže  članica Udruženja seoskih žena Dragačeva , Biljana Bojović.  

,, Pravim sve od šnalica za decu, ukrase,  delove odeće, torbice. Koristim prirodne materijale za izradu”, istakla je članica  Udruženja seoskih žena Dragačeva, Vera Rakićević.

U okviru prodajne izložbe 62. Rapevanog Dragačeva svoje proizvode predstavila je i Dijana Rančić. Dijana pravi ručno rađene sapune  koji ne sadrže parabene, konzervanse već eterična ulja koja bude čula mirisa. 

U okviru 62. Rapevanog Dragačeva nastupali su najbolji trubački orkestri, pevačke grupe, a i voklni soliosti. Upriličen je i  koncert KUD ,,Abrašević”.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar