Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak dobija novi poligon za obuku vozača

post-title
Foto: RINA


Čačak - Na inicijativu Zajednice auto - škola Čačka, krenula je izgradnja saobraćajnog poligona koji će koristiti budućim vozačima, kao i školama za njihovu obuku. Poligon je već asfaltiran, završni radovi su pri kraju, a instruktori vožnje kažu da će ovaj poligon biti od velikog značaja za buduće vozače.

- Veliki je značaj ovog poligona, posebno, jer su auto škole od 2013. godine bile na raznim mestima pre toga. Ovaj prostor će učiniti sadašnjim i budućim kandidatima da budu u saobraćaju bezebedniji, gde će napraviti svoje prve korake i na ovom prostoru napraviti bolji uspeh u učenju poligonskih radnji. U Čačku trebnutno ima 11 auto - škola, imamo jednu školu koja ima svoj prostor, tako da će imati dovoljno mesta da se ovde svi snađemo i okupimo, te da na neki način učinimo budućim kandidatima bezbedniju vožnju i učešće u saobraćaju”, rekao je za RINU Vaso Dragić, dip. inž. saobraćaja i vlasnik auto - škole.

Finalni radovi na izgradnji poligona su u toku, a konačan završetak se očekuje već za nekoliko dana.

- Završeno je asfaltiranje saobraćajnog poligona, nakon praznika sledi obeležavanje, posle čega će Grad Čačak predati auto-školama poligon na korišćenje. Moram se zahvaliti svima auto - školama na jedinstvu, Zajednice auto - škola u saradnji sa gradom Čačkom rešila je dugogodišnji problem saobraćjnog poligona. Iz budžeta grada izdvojeno je 15 i po miliona za ovu investiciju. Poligon se prostire na nešto manje od 3000 kvadrata i ono što je važno reći, da će sigurno biti mnogo bezbednije u budućnosti za obuku i polaganje budućim vozačima”, pojasnio je Miloš Stevanić, pomoćnik gradonačelnika Čačka.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar