Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiBorac poražen od FMP-a u prvom meču finala razigravanja

post-title
Foto: KK Borac/Lejča photography


U prvom okršaju finala razigravanja AdmiralBet Super lige Srbije košarkaši Borca bili su domaćini kolegama iz FMP-a. Baš kao u prethodna dva susreta u domaćem takmičenju, Čačani su i u ovom bili lišeni pomoći nekolicine veoma bitnih prvotimaca. Uprkos činjenici da su pružili jak otpor sa znatno podmlađenim sastavom, na kraju su ipak doživeli poraz od rivala iz Beograda. Što se tiče konačnog rezultata, isti je glasio 87:90 (21:25; 16:26; 29:20; 21:19).

Kao što se moglo očekivati, meč je počeo odmeravanjem snaga između protivnika. Timovi su se smenjivali u posedovanju prednosti, tako da je vladala rezultatska klackalica, u punom smislu te reči. Na jednoj strani prednjačio je Tasić, a na drugoj koš je mahom punio Kuzmić. U drugom delu deonice FMP je pojačao tempo, pa je došao do plus devet (12:21). Odgovorio je Tasić sa pet vezanih poena, tako da je Borac mogao malo da odahne. Iako je do okončanja prvog kvartala gostujući sastav sačuvao kapital, isti nije iznosio puno poena (21:25).

Na startu druge četvrtine FMP je vezao nekoliko kvalitetnih napada, pa je ponovo došao do kote devet (23:32). Klupa Borca posegla je za tajm autom, ali stvari se nisu promenile. Štaviše, gosti su prvi put stekli dvocifrenu prednost (25:35). Čačani nisu klonuli duhom, već su se trudili da promene odnos snaga. Međutim, to im nije polazilo za rukom, jer su gosti konstantno vodili, a čak su i povećali suficit na 15 poena (34:49). Do odlaska na veliki odmor FMP je suvereno vladao situacijom.

Uvodni deo trećeg dela krenuo je kudikamo povoljnije po domaćina, koji je malo smanjio rastojanje. Ali to nije potrajalo dugo, pa je posle svega dva minuta FMP uspostavio dominaciju. Čak je stekao najvećih +16 (42:58). Razume se, Borac se nije predao, već je nastavio da pokušava da promeni stanje na semaforu. Pred kraj deonice, a nakon nekoliko učinkovitih napada Uskokovića i Tasića, smanjio je zaostatak na jednu cifru (63:68). To je probudilo usnulu publiku u hali, pa je atmosfera postala daleko uzavrelija. Do isteka treće deonice Borac je ostao u igri, pa je na pomolu bila neizvesna završnica.

Sumnjiva sudijska odluka na otvaranju odlučujuje deonice dodatno je podgrejala navijače, jer je bila na štetu Borca. FMP je iskoristio trenutno stanje, pa je vratio +10 (66:76). Reagovali su munjevito domaći košarkaši, koji su vezali 10 poena, pa su istopili deficit. Gosti su na jedvite jade zaustavili protivnika, pa su sa osam poena vratili prednost na svoju stranu semafora. I kada se učinilo da je FMP slomio domaćina, Borac je uzvratio istom merom, pa je u samoj završnici okršaja prišao na pola koša (86:87). Međutim, u poslednjih nekoliko sekundi, u penal završnici, pribraniji je bio FMP, koji je koševima Novaka došao do brejka.

Borac Mozzart: Popović, Nikolić 13, Tasić 32, Krunić, Radović, Klenkovski, Savičić, Talić 7, Uskoković 22, Todorović 6, Čarapić, Manojlović 8.

FMP Soccerbet: Votson 4, Živanović, Rebec 15, Subotić 7, Roberts 9, Stepanović 12, Šaranović 6, Matović, Stojanović 5, Novak 20, Kuzmić 6, Gašić 6.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe MečaninKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar