Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačku odobren projekat za pošumljavanje od Ministarstva za zaštitu životne sredine

post-title
Foto: Press služba


Pomoćnica gradonačelnika Čačka Marjana Petronijević je ispred Grada Čačka potpisala sa Ministarstvom zaštite životne sredine ugovor o sufinansiranju realizacije projekta pošumljavanja, u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta na teritoriji grada Čačka za 2024. godinu. Inače, od početka ove kalendarske godine, ovo je treći po redu projekat, koji je Grad Čačak dobio od Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Vrednost ovog projekta je oko tri miliona dinara, od čega je resorno ministarstvo obezbedilo sredstva od oko 2.300.000 dinara, a Grad Čačak oko 700.000 dinara.

Projekat će biti realizovan na jesen 2024. godine, a podrazumeva pošumljavanje površine od 8.000 metara kvadratnih i zasadu oko 200 autohtonih vrsta drveća.

Kako je istakla pomoćnica gradonačelnika Marjana Petronijević, i ovaj projekat je dokaz nesebične podrške Vlade Republike Srbije, posebno gradu Čačku, u kome su prepoznali inicijativu i gradskog rukovodstva i građana da učestvuju u poboljšanju svih aspekata životne sredine.

Za realizaciju ovog projekta biće zaduženo javno komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar