Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiForum privrednika obeležio 12 godina postojanja uz prisustvo ministra Momirovića, gradonačelnik Todorović najavio gradnju nove privredne zone

post-title
Foto: Mediaportal


Čačak - Ministar trgovine Tomislav Momirović prisustvovao je danas svečanosti povodom obeležavanja 12 godina od osnivanja Foruma privrednika Čačka, poručivši da je privredni sektor stub razvoja svake države i da je značaj domaćih kompanija i preduzeća ogroman, kako u pogledu generisanja privrednog rasta, tako i u činjenici da se njihovim razvojem stvaraju nova radna mesta.

„Ponosan sam na činjenicu da Forum privrednika u Čačku okuplja 600 kompanija koje zapošljavaju oko 7.000 ljudi. Grad Čačak je pozicioniran kao jedan od najsnažnijih i najstabilnijih privrednih centara u Srbiji, a uveren sam da je podrška koju država pruža našim privrednicima ne samo investicija u poslovni sektor, već i u budućnost naše ekonomije i zemlje”, istakao je Momirović.

 On je dodao da grad Čačak predstavlja značajan saobraćajni čvor u Srbiji, a kompletiranjem auto-puteva Beograd - Južni Jadran i Pojate-Preljina, kao i mogući produžetak ka Sarajevu i stavljanje u funkciju civilnog i kargo saobraćaja aerodroma Morava, položaj Čačka je još više dobio na značaju za razvoj poslovnih aktivnosti.

„Naš zadatak je da nastavimo snažno da ulažemo u razvoj privrede, da našim privrednicima obezbedimo transparentno i predvidivo poslovno okruženje, fer tržišne uslove kao i da kroz unapređenje uslova za plasman naših roba u inostranstvu pospešimo poslovni ambijent, zapošljavanje, a samim tim doprinećemo i kvalitetnijem životu građana Srbije”, zaključio je Momirović.

„U ovom trenutku Čačak je izuzetno dobro pozicioniran na mapi ne samo Srbije već čitavog Balkana, jer je postao jedna od najvećih raskrsnica drumskog, a nadam se uskoro i vazdušnog saobraćaja kada se izgradi kargo terminal na aerodromu „Morava”. U našem gradu je trenutno oko 40.000 zaposlenih i negde oko 3.000 nezaposlenih. Ono čega se jedino plašimo u budućnosti jeste ozbiljan nedostatak radne snage. Dosta već radnika dolazi iz drugih zemalja”, kazao je Todorović.

Gradonačelnik je podsetio da se već krajem maja kreće sa izgradnjom velike strane fabrike u kojoj će biti mesta za 800 radnika i to visokoobrazovanih, ali da se uporedo sa stranim investicijama razvija i domaća privreda.

 „Naš grad će u narednih nekoliko godina imati još jednu privrednu zonu pored Preljine i Konjevića i zone Cer koja se popunjava trećom fazom Naučno – tehnološkog parka. Nova privredna zona će upotpuniti ceo privrecni ambijent i naravno biće još više novca u budžet grada Čačka”, kazao je gradonačelnik.

Todorović je istakao da je grad Čačak bio pionir kada je reč o dualnom obrazovanju i da će se sa tom praksom nastaviti.

„Otišli smo korak dalje, ojačavamo i poboljšavamo uslove pre svega u srednjem obrazovanju u našoj Srednjoj mašinskoj školi kako za tekstilni tako i za metalski sektor. Na taj način trasiramo put da već od srednjeg obrazovanja mladi ljudi znaju gde će imati posao”, zaključio je gradonačelnik.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar