Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Todorović: Do leta sledeće godine biće podignuta Javna garaža

post-title


Čačak - Do leta naredne godine biće podignuta Javna garaža kod Taxi stanice, izjavio je danas za medije Milun Todorović, gradonačelnik Čačka. Sa gradnjom, kako je izjavio trebalo bi da se krene već krajem ove godine.

„Počeli smo godinu sa 860 miliona na računu Grada Čačka i 905 miliona na konsolidovanom računu našeg grada. Osnovna odluka se menjala kroz dva rebalansa budžeta od sedam milijardi i 200 miliona, došli smo na osam milijardi i 300 miliona dinara. Potpuno osam milijardi I 697 miliona dinara sa svim ulaganjima Vlade Republike Srbije. Pomenuću samo neka, ukupno milijardu i 235 miliona dinara od Vlade RS direktno na račun grada Čačka”, rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Ono što je takođe bilo na Dnevnom redu jeste i Usvajanje izveštaja Javnih preduzeća.

„Za prošlu godinu je JKP „Vodovod” Čačak više od 10, 2 miliona kubnih metara vode je preuzeo od Vodosistema „Rzav”, toliko I isporučio našim sugrađanima, što je 324 litra u sekundi potrošnja za naš grad u proseku tokom čitave godine, 295 miliona dinara su potraživanja od korisnika našeg JKP „Vodovod” Čačak. Takođe, JKP „Vodovod” Čačak od ove godine ulazi u nastavak zamene azbestnih cevi u ulicama Makedoskoj I Zlatiborskoj. Pre nekoliko godina kompletna infrastruktura je zamenjena u Balkanskoj, grad je obezbedio material, Vodovod će izvoditi te radove tokom leta ove godine. Grad Čačak je jedan od gradova, ako ne I grad sa najmanj e cementno azbestnih cevi u našem vodosistemu negde oko 0,6 % samo od ukupnog vodosistema. Sekundarna mreža, naravno, ove godine završavamo I ovaj veliki posao i ostaćemo sa nekih 0,3% cementno azbestnih cevi. S obzirom da je gas poskupeo grad Čačak je obezbedio I za prethodnu I za narednu grejnu sezonu dovoljne količine energenata, tako da zajedno sa JKP „Čačak” radimo na tome da Srbija Gas uredno isporučuje gas za naš grad, što je neophodno da se oko 10 000 korisnika I u narednoj grejnoj sezoni potpuno stabilno snabdeva toplotnom energijom. Kada je u pitanju JKP „Parking Servis” 1455 zoniranih parking mesta, u procesu smo dobijanja građevinske dozvole, idejno rešenje je završeno, dobijena je garđevinska dozvola za prvu vekliku Javnu garažu u našem gradu koja će se nalaziti kod Taxi stanice. Očekuje se da Javna garaža krene sa izgradnjom krajem ove godine, a da se do leta sledeće godine I završi. „Moracvac” Mrčajevci, takođe, poztitivno posluje oko 6 000 000 dinara dobiti od prošle godine, pored, uređenja vodotokova drugog reda I sve ono što su radili napalata vode I odnošenja smeća u tom delu Mrčajevaca I okolnih sela”, pojasnio je Todorović.

Ustanova „Kosta Novaković”, dobar posao u prošloj godini, JP „Gradac” intenzivno već dve godine radi na generalnom urbanističkom planu grada Čačka kroz deset elaborate i studija koji su urađeni u prošloj godini I plaćeni iz budžeta.

„Takođe, I za devet lica koja su pretrpela štetu na Ljubić Keju prilikom požara od pre nekoliko nedeljaukupno 1,3 miliona dinara za korisnike tih stanova I ako su imali osiguranje bilo je neophodno da bi ljudi mogli što pre da se usele, 3 750 000 dinara za 36 lica kojima je neophodna pomoć ili socijalno ugrožene, uglavcnom za lečenje dece I pomoć prilikom lečenja. 10,6 miliona dinara iz budžeta grada Čačka, 18 miliona koje smo dobili od resornog Ministarstva za novu kotlarnicu u Mašinsko-saobraćajnoj školi, tako da ćemo mnogo uštedeti u budućem vremenu. Imali smo I tri žalbe gde su odbijene, jedna je prihvaćena I vraćena na ponovno odlučivanje našem sekertarijatu, odnosno gradskoj upravi za Urbanizam”, izjavio je gradonačelnik Čačka.

GZS



Komentari

Do leta sledeće godine 2025 biće podignuta javna garaža kod taksi stanice sa gradnjom se kreće krajem ove godine izavio je gradonačelnik grada Čačka

Jasmina Matović

11.05.2024 23:12



Poslednjih nekoliko godina vlast SNS i gradonačelnika Miluna Todorovića grad Čačak se promenio iz korena izgrađeno je mnogo infrastrukturnih projekata od kojih su najznačajniji putevi, sportske hale, domovi zdravlja, škole, a najnoviji projekat koji će početi da se realizuje do kraja ove godine su javne garaže.

Nestorović Biljana

11.05.2024 22:37


Ova garaža bice nam od velike koristi kada se sagradi, kao svaka investicija koja je stigla u naš grad Čačak je grad u koji se ulaže dalje u mordernizaciju života!

Dusan A

13.05.2024 19:24


0
0

Nema sumnje javna garaze ce biti odlican projekat,dobra investicija grada.

Sanja

11.05.2024 18:05



Izgradnjom javne garaze umnogome ce se resiti parkiranje automobila u samom centu grada sto zasluzuje svaku podrsku.

Vojo

11.05.2024 18:01



Sjajna vest ,javna garaza ce doprineti jos lepsem izgledu samog centra Cacka,bravo.

Ljubo

11.05.2024 18:00



Biće nam od velike koristi ova garaža.Čačak svakako ulaže i dalje u modernizaciju uslova života.

Hani

11.05.2024 17:28



Sve pohvale

Dusan A

10.05.2024 18:34



Sve pohvale

Dusan A

10.05.2024 18:33


Ostavite komentar