Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U toku radovi na revitalizaciji putnog pravca Brezna - Teočin

post-title
Foto: Press služba


Opština Gornji Milanovac ravnomerno ulaže u razvoj svih delova svoje teritorije kako bi stanovništvu obezbedila što bolje i kvalitetnije uslove za život, a pre svega za ostanak na selu. Građevinske mašine JP za izgradnju opštine stigle su i u MZ Brezna.

-Opština Gornji Milanovac posvećuje veliku pažnju izgradnji svih lokalnih i nekategorisanih puteva. Želim prvenstveno da se zahvalim meštanima koji su i finansijski učestvovali u radovima kako bi mi sa JP za izgradnju, uspeli da uradimo ceo ovaj posao, jer bez udruživanja sredstava, bez lokalne zajednice, bez učešća građana, ne može opština sve iz svog budžeta da uradi. Ovo je samo prvi korak što se tiče radova na asfaltiranju puteva u ovom kraju. Značaj je veliki, kako za meštane koje ovaj put vodi do njihovih kuća tako i za meštane koji koristeći ovu deonicu skraćuju put do svojih domaćinstava i to za 8 kilometara. Naša obaveza je da do svake kuće dođe asfalt. Nadam se da će i Republika Srbija u narednom periodu iz fonda koji se izdvaja za lokalne i nekategorisane puteve, pomoći opštini Gornji Milanovac, kako bi mi mogli da pomognemo meštanima. Naš plan i za ovu godinu je veoma ambiciozan što se tiče asflatiranja i lokalnih i nekategorisanih puteva, ali naravno na ovome nećemo stati, pravićemo planove i za budući period da do svake kuće možemo doći asfaltnim putem – rekao je predsednik Kovačević.

Dužina deonice koja se asfaltira je 1700 metara i deo je putnog pravca Brezna - Teočin rekao je Branko Miličić izvršni direktor JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac i dodao:

-Javno preduzeće je u saradnji sa meštanima pre sedam dana počelo revitalizaciju puta. Prevezli smo oko 700 tona materijala, radili smo sa četiri kamiona, skipom i valjkom. Danas su u toku radovi na završnoj fazi, a to je valjanje puta u celoj trasi kao i postavljanje odvodnih cevi – naveo je Miličić.
Svakodnevno na putu radi po desetak meštana i zahvaljujući njihovom angažovanju sav posao je završen pre roka, rekao je Miličić, ističući da ovo treba da posluži kao primer drugima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar