Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiUskoro zamena kotlarnice na lako lož ulje kotlarnicom na gas u Mašinsko-saobraćajnoj školi

post-title
Foto: Press služba


Danas je održan prvi radni sastanak Projektong tima za realizaciju projekta koji se tiče zamene kotlarnice na lako lož ulje kotlarnicom na gas u Mašinsko-saobraćajnoj školi, što je zvanično označilo početak realizacije projekta, vrednog više od 28 milina dinara. Ministarstvo za zaštitu životne sredine je za ovu investiciju opredelilo 18 miliona, a Grad Čačak nešto više od deset miliona dinara.

-Beneficije ovog projekta su višestruke. Gledajući sa ekološkog aspekta, doći će do smanjeanja emisije štetnih gasova i smanjenja aero zagađenja u gradu, a sa sa ekonomskog aspekta, ostvariće se značajne uštede u troškovima za grejanje. Reč o kotlarnici koja radi po automatskom principu, kojom se upravlja i koja se održava putem daljinskog sistema .U školi će biti izgrađen i toplovod koji će biti povezan sa postojećim sistemom grejanja – rekla je pomoćnica Marjana Petronijević.

Uskoro će početi postupak javne nabavke za izvođača radova, a nakon toga počeće zamena koja će trajati 120 dana. Završetkom ovog projekta, u Čačku više nijedna srednja škola neće koristiti ekološki neprihvatljive energente.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar