Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiU Čačku održana tribina “Na maturu bez automobila”

post-title
Foto: Press služba


Za učenike završnih razreda srednjih škola, u hali kraj Morave, održana je tribina “Na maturu bez automobila”, u okviru istoimene kampanje, koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Tribina u Čačku organizovana je u saradnji sa gradskim Savetom za bezbednost saobraćaja i Policijskom upravom u Čačku.

-Ovo je veoma značajna i edukativna manifestacija, namenjena maturantima, koji posle srednjeg obrazovanja i punoletstva, jedan period života krunišu maturskom večeri. Nakon toga, umorni ili pod dejstvom alkohola nikako ne bi trebalo da sedaju za volan, jer dovoljan je trenutak nepažnje za katastrofalne posledice. Roditelji, bake i deke, taksi služba, pa čak i policija može bezbedno da ih preveze do svojih domova. Nažalost, mi smo u Čačku, pre dve godine, imali ogromnu tragediju, izgubili smo četiri sjajna momka, koji su bili odlični đaci i taj jedan trenutak nepažnje, neprilagođena brzina dovela je do toga da svi izgube svoje mlade živote. I to je opomena za sve maturante, prava lekcija da na maturu ne idu automobilom – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je najavio da će gradsko rukovodstvo ulagati u održavanje i unapređenje putne ifrastrukture, radi bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Na tribini je istaknuto da u saobraćaju najviše stradaju mladi od 15 do 30 godina. Za 30 godina izgubljeno je 25 hiljada ljudi, a statistika je i dalje poražavajuća. Gosti tribine bili su i žrtve saobraćajnih nezgoda, koji su budućim maturantima u Čačku jasno poručili da na maturu treba da idu bez automobila.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar