Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nakon 15 godina otvoren javni prostor za obuku vozača

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, zajedno sa predstavnicima privatnih auto škola u Čačku, juče je posetio poligon za obuku vozača, koji je sada i zvanično u upotrebi. Na zahtev predstavnika auto škola, prošle godine u septembru, iz budžeta Grada opredeljeno je 15,5 miliona dinara za ovu investiciju. Najsavremeniji poligon za obuku vozača prostire se na oko 3.000 metara kvadratnih i nalazi se na kraju Bulevara Vuka Karadžića, u naselju Avenija lipa.

 

Čačak je jedna od retkih lokalnih samouprava koja je investirala u ovakav projekat, koji će biti potpuno besplatan za sve polaznike auto škola. 

 

-Nakon 15 godina od kako ne postoji javni prostor za obuku budućih vozača, Grad je finansirao u ovu investiciju, veoma značajnu za deset auto škola u Čačku, i što je najbitnije, za oko 4.000 polaznika na godišnjem nivou, koji će moći da, na ovom savremenom poligonu, besplatno obavljaju obuku – rekao je gradonačelnik Todorović.

 

Poligon je namenjen za sve kategorije vozila - motocikle, automobile, kamione, kao i za autobuse.

Lidija Ostojić Veljković, ispred svih auto škola u Čačku, rekla je da je ovim poligonom veoma olakšan rad školama, ali i učenje vožnje budućim vozačima. 

 

-Do sada smo bili prinuđeni da zakupljujemo poligone. Sada nam je rešen osnovni problem, jer je nama poligon jedan od najbitnijih uslova za rad, a ovaj apsolutno ispunjava uslove za sve kategorije – rekla je Lidija Ostojić Veljković.

 

Parking prostor kod restorana „Lovac“, gde su se nakada obavljale obuke za buduće vozače, uskoro će biti renoviran, jer je, prema rečima Todorovića, urađeno projektno rešenje, sledi raspisivanje javne nabavke.

 

Gradonačelnik je najavio i novih 400 parking mesta kod Doma učenika srednjih škola, ka Fakultetu tehničkih nauka, gde će 20 mesta biti opredeljeno samo za profesore FTN, dok će ostali javni prostor koristiti SC „Mladost“ i posetioci kupališta na Moravi.

 



Komentari

Konstantno se radi na novim parking mestima a poligon je bio potreban i zaista je prelep, naši budući vozači mogu kako dolikuje da imaju obuku za polaganje vozačkog ispita.

Ivi

15.05.2024 22:25


Ostavite komentar