Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu

post-title
Foto: RINA


Užice / Čačak - Usled požara koji već danima traje na deponiji Duboko u Užicu devet lokalnih samopurava koje inače odlažu otpad na toj lokaciji prinuđeno je da pronađe alternativu kako se ogromne količine smeća ne bi gomilale na lokalnim transfer stanicama. Grad Čačak će u narednom periodu, sve do rešenja problema požara na regionalnoj deponiji Duboko, otpad odlagati u Kraljevu.

- Uspeli smo da dogovorimo sa gradonačelnikom Kraljeva, Predragom Terzićem da već od danas, oko 150 tona otapada transportujemo u deponiju u Kraljevo, dok se potpuno ne bude stabilizovala regionalna deponija Duboko. Očekujemo da to bude u narednih najkasnije 20 do 25 dana, a onda nastavljamo sa tranfser stanicom i sa transportom otpada u regionalnu deponiju Duboko”, kazao je Todorović za RINU.

Da se smeće na deponiju Duboko neće odlagati sve dok požar u potpunosti ne bude ugašen, potvrdio je i direktor deponije Duboko Momir Milovanović.

- Što se tiča otpada koji je do sada dolazio iz devet lokalnih samouprava, mi ga za sada ne primamo i nemamo mogućnost, dok ne saniramo prostor gde se to smeće odlaže. Lokalne samouprave se snalaze, ono što imam informaciju je da Bajina Bašta otpad vozi u Osečinu. Najbliža mesta za Lučane i Čačak je Gornji Milanovac, to je na njima da se dogovore gde će otpad odlagati, dok ne stvorimo mogućnost da se otpad dovozi - istakao je Milovanović.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar