Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gradonačelnik Todorović posetio domaćinstvo Jovanovića u Kukićima

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović juče je posetio domaćinstvo Stefana Jovanovića u Kukćima, koji je kuću sa okućnicom kupio prošle godine, zahvaljujući konkursu Ministarstva za brigu o selu, preko koga se za te namene dodeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 10.000 evra. 

-Kroz ovaj konkurs za mlade bračne parove, od Vlade RS imamo veliku podršku preko resornog ministarstva da pružimo što bolje uslove da mladi bračni parovi ostanu na selu. Naravno, naša lokalna samouprava upravo radi na tome da se život na selu ne razlikuje od života u gradu, ulagajući prvenstveno u putnu infrastrukturu, ali i u vrtiće i škole, i u sve ostalo za čime naši sugrađani iskažu potrebu- rekao je Todorović.

Stefan Jovanović je preko javnog konkursa Ministarstva za brigu o selu dobio 10.000 evra bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u Kukićima.

-Donacija od Ministarstva nam je puno značila, da za početak kupimo kuću. Naravno, uložili smo sredstva da je uredimo i dalje na tome radimo. Mi, kao mladi bračni par, smo baš želeli da ostanemo na selu. Razvili smo ovde i porodični posao sa strugarom i mislim da je za miran život, blizu grada, a opet van velike gužve, život u selima idealan – kaže Jovanović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar