Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiZavršeno svetsko plesno takmičenje u Čačku

post-title


Tokom prethodnog vikenda Čačak je postao svetska prestonica sporskog plesa.

Plesni klub Luna i Plesni savez Srbije četvrtu godinu za redom organizovali su svetsko plesno takmičenje “Serbia Open - Čačak Trophy”, ove godine su pored standardnih disciplina sportskog plesa latino i standardnih plesova uključene i discipline modernih, urban i umetničkih plesova na festivalu pod nazivom Balkan Dance Challenge.

Dvodnevno takmičenje je održano u subotu 11. i nedelju, 12.maja i to čak na dve lokacije, u Kulturnom centru Čačak svoja plesna umeća pokazivali su takmičari urbanih i umetničkih plesova, dok je Plava Hala u Atenici bila centar sporskog plesa, latino formacija, solista i sportskih plesnih parova.

 

Organizacija Plesnog kluba Luna i Plesnog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Grada Čačka, Ministarstva Sporta i uz podršku Sportskog centra Mladost, Kulturnog centra Čačak i Turističke organizacije Čačka, doprinela je izuzetnom uspehu ovog događaja.

 

Značaj takmičenja se ogleda i u broju učesnika i posetioca. Takmičari iz 56 klubova i 26 zemalja su se borili za prestižne titule!

Smeštajbi kapaciteti u gradu na moravi su bili popunjeni, a šetajući gradom su se mogli čuti razni jezici.

Svake godine naše takmičenje raste i podiže se na sve veći nivo!

 

U samom Kulturnom centru održan je Balkan Dance Challenge za moderne i umetničke plesova, mnogo klubova sa Balkana su predstavili svoje najbolje takmičare u modernim plesovima.

Balerine Baletskog studija Kulturnog centra zasijale su osvojivši Best of the Best nagradu. Njihova elegancija i tehnička savršenost impresionirali su publiku i žiri. One su osvojile najviše priznanje festivala po ukupnom zbiru ocena, u konkurenciji od 40 grupa, formacija i produkcija!

 

S druge strane, u Plavoj hali, atmosfera je bila nabijena energijom dok su plesači Plesnog kluba Luna pokazali svoj izuzetan talenat osvajajući 7 zlatnih medalja, jedno srebro i treću poziciju na Trofeju Čačka. Njihova strast i posvećenost plesu bili su inspiracija za sve prisutne, dok su svojim nastupima oduševili kako publiku, tako i sudije.

Renomirane sudije Plesnog saveza Srbije i Svetske Plesne Federacije pružile su objektivne ocene svim takmičarima, donoseći dodatnu meru prestiža ovom događaju.

Njihovo prisustvo dodatno je istaklo značaj Svetskog Plesnog Vikenda u Čačku kao međunarodnog događaja visokog nivoa.

 

Uvek su uz nas i naš klub naši prijatelji koji su i ovog puta pripremili prelepe poklone za naše takmičare.

Atelje za izradu scenskih kostima Jacques & Angel, atelier Radoš Radoš, sportska plesna obuća BD Dance Shoes, Garden Stamenković, Lakeauto.

Čast nam je da je takmičenje i ove godine otvorio Gradodonačelnik grada Čačka gospodin Milun Todorović.

Ovaj vikend nije samo bio takmičenje, već i prilika za razmenu kulture, iskustva i prijateljstva među plesačima iz različitih delova sveta.

Čačak je još jednom potvrdio svoju sposobnost da bude domaćin velikih međunarodnih događaja i ostavio neizbrisiv pečat na svetskoj plesnoj sceni.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar