Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiMilanovačka pijaca uskoro će dobiti moderniji izgled

post-title
Foto: Press služba


 

U cilju stvaranja boljih, kvalitetnijih i savremenijih uslova za život meštana rudničko-takovskog kraja opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom Dejanom Kovačevićem, uveliko radi na realizaciji postojećih projekata, a uporedo ide korak napred izrađujući nove projekte. Nedavno smo informisali javnost da će se uskoro započeti sa realizacijom projekta rečnog korita reke Despotovice, a već danas je prezentovan novi projekat, a to je projekat uređenja postojeće gradske pijace. Predstavljajući projekat Zorica Sretenović, arhitekta „Urbanprojekta“ istakla je da je odrađena tehnička dokumentacija i dobijena građevinska dozvola, tako da se može odmah pristupiti gradnji.

-Realizacijom ovog projekta, Gornji Milanovac dobija jednu moderniju, funkcionalniju, estetski uređenu, organizovanu pijacu, sa definisanim prostorima i za okupljanje i za prodaju pojedinačne robe. Cela zelena pijaca će biti pokrivena što je veoma važno i za one koji prodaju, ali i za one koji su došli da kupuju. U okviru postojećeg objekta mlečne pijace biće obezbeđen prostor za odlaganje robe. Lokali na robnoj pijaci imaće zastakljen deo sa grejanjem, koji će prodavcima biti od velike koristi tokom zimskih meseci. Nova pijaca će posedovati nešto više lokala, odnosno prodajnih mesta. Pomenuću samo da smo zelenu pijacu podelili na funkcionalne celine, odnosno posedovaće zatvoreni i otvoreni deo, tako da je će imati dovoljno mesta za sve – rekla je arhitekta Sretenović.

Ivan Lazić, direktor JKP “Gornji Milanovac” pod čijom se ingerencijom nalazi gradska pijaca, ovom prilikom je izneo podatak da se na izradi projekta radilo duži period jer je detaljno sagledan i razmatran svaki segment ovog projekta.

-Javno komunalno preduzeće je idejni tvorac budućeg izgleda zelene i robne pijace. Ovo što ste danas videli je rezultat trogodišnjeg rada tima “Urbanprojekta”, Javnog komunalnog preduzeća i opštine Gornji Milanovac. Presrećan sam, jako lepo izgleda, ambijent će biti izmenjen i upotpunjen. Na isti način smo pre tri i po godine predstavili projekat zatvorenog bazena i došli smo do izgradnje, tako da verujem da ćemo u ovoj godini, pronaći model finansiranja i sledeće godine pristupiti rekontrukciji- rekao je direktor Lazić.

 

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac nakon prezentacije projekta, prvo se zahvalio „ Urbanprojktu” koji je ponovo bio na visini zadatka kada su u pitanju objekti od javnog značaja na teritoriji opštine Gornji Milanovac i dodao:

-Zelena i robna pijaca u Gornjem Milanovcu zaslužuju potpunu rekonstrukciju, ne samo zbog ljudi koji rade na toj pijaci već zbog čitavog grada i ambijenta. Grad nam je svakim danom sve lepši i lepši i želimo da na ovaj način kvalitet života u Gornjem Milanovcu podignemo na još viši nivo. Ono što bih ja želeo, to je da ovaj projekat realizujemo već u narednoj godini. Ja ću se potruditi da jedan deo novca dobijemo od države, dok će ostatak biti finansiran iz budžeta opštine. Ovo je veoma značajan projekat, kako za žitelje Gornjeg Milanovca, tako i za sve posetioce koji će na potpuno novoj i modernoj pijaci moći da kupe sve one autentične proizvode iz ovog kraja- istakao je predsednik Kovačević.

Nova gradska pijaca raspolagala bi sa 4 lokala od 42m² i 40 lokala od 15m², imala bi 168 tezgi za različite prodajne namene kao i prolaz koji spaja dve ulice.

 Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar