Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiNapali su me i umalo oči nisu iskopali, sve nam uništavaju na imanju: Selo Radaljevo kod Ivanjice već dugo terorišu gavranovi, peplašeni meštani ne znaju šta da rade i kako da se spasu

post-title
Foto: RINA


Ivanjica – Selo Radaljevo kod Ivanjice našlo se na meti pernatih neprijatelja, jer domaćinstva u ovom mestu napadaju gavranovi. Oni prave štetu na poljoprivrednim imanjima, ali i šire strah među meštanima koji se plaše da izađu napolje jer oni vrebaju u svako doba dana i ne prezaju čak ni od napada na ljude.

- Upropastiše nas gavranovi. Nama su prošle godine pojeli hektar i po kukuruza. Upadaju nam u plastenike, čupaju povrće. Sa obližnjeg smetlišta raznose djubre, konzerve, bačeno meso koje pada po dvorištima, po ljudima, šire zarazu. Ja sam juče bila u malinjaku, kada su se na mene obrušila dva gavrana, umalo mi oči nisu iskopali. Ovo je neshvatljivo. Ne znamo više kako da se borimo protiv te napasti, kaže za RINU meštanka Nada Stevanović.

Ona dodaje da su u svoj svojoj bespomoćnosti oni morali ovaj slučaj terora od strane ptica da prijave policiji i to nekoliko puta.

- Zvali smo policiju prijavljivali, ali izgleda da policija gavranovima ne može ništa. Da su vrane nekako bi se i borili, ovako smo potpuno bespomoćni. Ne znao šta da radimo. Gavranovi su zaštićeni, ako i ubijemo kazna je 30.000 dinara, dodaje Nada.

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar