Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiPoplavljeni putevi i ugroženi objekti kod Požege: Izlili se bujični potoci u selima, grad tukao u Ivanjici

post-title
Foto: RINA


Požega - Jako nevreme koje je u popodnevnim satima zahvatilo područje zapadne Srbije donelo je obilnu kišu, a u pojedinim mestima i grad. Na teritoriji opštine Požega, u pojedinim selima poplavljeni su putevi.

- Obilna je kiša padala na teritoriji opštine Požega, a u nekoliko navrata i grad koji je zahvatio nekoliko mesnih zajednica. Došlo je do izlivanja bujičnih potoka i imamo nekoliko ugroženih stambenih objekata, poplavljeni su i putevi, rekao je za RINU Đorđe Nikitović presednik opštine Požega.

Velika količina vode izlila se i na magistralno putu koji spaja Požegu i Kosjerić, saobraćaj na ovoj deonici odvija se jako teško.

Nevreme nije zaobišlo ni opštinu Ivanjica, grad je u dva navrata padao u selu Prilike gde je naneo veliku štetu voćarskim zasadima.

Prema rečima Momčila Mitrovića prvog čoveka ove opštine, dejstvo protivgradnih strelaca je još uvek u toku, nakon čega će biti vršena prva procena štete.

Grad je padao i na prostoru grada Čačka, na padinama Jelice gde je takođe naneo štetu poljoprivrednim kulturama.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar