Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Todorović: "PWO" u Čačku zahvaljujući velikom trudu lokalne samouprave, ogromna ekonomska perspektiva za grad

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je danas nakon postavljanja kamena temeljca za fabriku “PWO“ da je ovo veliki dan, o kome se maštalo još pre sedam godina kada je započeta izrada idejnog plana industrijske zone u Preljini.

-Gledali smo mnogo unapred, želeli da imamo sjajne investitore, koji će graditi fabrike, zapošljavati ljude i stvarati svetliju budućnost za mlade koji će ovde ostajati i moći da razvijaju svoju karijeru. Posle sedam godina, danas počinje izgradnja još jedne velike fabrike. Radnici iz “PWO“ su već tri meseca u Čačku, već 20 inženjera radi i priprema nove radnike. Kada se završi prva faza izgradnje fabrike do proleća 2025. godine, što će iznositi 16.000 kvadrtanih metara, biće zaposleno 300 radnika. Mi ćemo moći da im dajemo kadar, a tu mislim na svršene učenike Mašinsko-saobraćajne škole, kao i studente sa Fakulteta tehničkih nauka. Dobićemo mnogo sredstava od poreza na zarade i zaista je veliko zadovoljstvo kad ovakva kompanija dođe u Srbiju, a za mene je ogromna sreća što su odabrali baš Čačak – istakao je Todorović. 

Gradonačelnik Čačka naglasio je da su intenzivni pregovori sa predstavnicima kompanije trajali skoro dve godine, a velika podrška je dobijena od države, naravno Predsednika RS i Vlade RS. 

-Moram da naglasim da je lokalna samupprava učinila sve da ova kompanija bude baš u Čačku, i to i jeste naš posao. Posao lokalne samouprave je da stvara povoljan ambijent, pre svega kroz planske akte koji moraju da prođu svu proceduru, a zatim da se implementiraju na terenu, da se investira u infrastrukturu. Ovde je sva infrastruktura na visokom nivou i jedan ozbiljan investitor može da se opredeli lako za ovakvu lokaciju, iza čega stoji veliki trud i rad – zaključio je Todorović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar