Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ćalović: Nijedan glas nećemo izneveriti

post-title
Foto. Facebook


Čačak - Nakon održanih lokalnih izbora GG „Ivan B. Ćalović - Istina i Čast” oglasila se saopštenjem za javnost. 

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Na svom prvom učešću na lokalnim izborima u Čačku, prema prvim preliminarnim rezultatima GG „Ivan B. Ćalović - Istina i Čast”, osvojila je 12 mandata u budućem sazivu Skupštine grada Čačka. Našoj listi poverenje je ukazalo blizu sedam hiljada birača kojima se iskreno zahvaljujemo i obećavamo da nijedan glas nećemo izneveriti i da ćemo svojim delovanjem kroz institucije opravdati poverene nam mandate.

Uzimajući u obzir nisku izlaznost, bojkot dela opozicije, negativnu kampanju koja je protiv naše liste vođena, medijsku blokadu od strane medija koji se deklarišu kao nezavisni i od kojih smo to najmanje očekivali, zadovoljni smo svojim izbornim rezultatom, iako smo očekivali veću podršku i mogućnost da zajedno sa ostatkom opozicije budemo u prilici da vladajuću strukturu u Čačku pošaljemo u prošlost. Ta mogućnost je još uvek otvorena, jer konačni rezultati izbora još uvek nisu utvrđeni.

Ističemo i činjenicu da smo se borili u apsolutno neravnopravnim uslovima i protiv razrađene i na sve spremne mašinerije Srpske napredne stranke koja je sve resurse kojima raspolaže upotrebila da bi u našem gradu ostala na vlasti, ponosni smo na svaki glas koji smo dobili. Ponosni smo na svoje članstvo koje je uložilo izuzetan trud, kao i na svakog našeg člana i simpatizera koji nije podlegao brojnim pritiscima i ucenama i koji je dao doprinos našoj zajedničkoj borbi protiv vladajuće većine.

Podsećamo i da smo se borili protiv koalicije deset stranka na čelu sa Srpskom naprednom strankom, potpuno samostalno, odupirući se brojnim pokušajima da nas u javnosti dezavuišu i degradiraju i predstavnici pozicije i pojedini predstavnici opozicije.

U toj borbi Davida i Golijata, naša lista je na gotovo svim biračkim mestima osvojila najviše opozicionih glasova.

Ovim putem izražavamo i zadovoljstvo činjenicom da su sve opozicione izborne liste prešle cenzus i pozivamo ih na zajedničko delovanje u novom sazivu Skupštine grada.

Izbori su završeni, ali naša borba protiv aktuelne vlasti tek počinje. Sada ćemo se boriti i kroz institucije, a naši odbornici kao ljudi sa integritetom, svojim delovanjem će dokazati da svaki glas koji nam je dat nije glas koji je dat vladajućoj koaliciji, već glas koji će dovesti do dugo očekivanih promena u našem gradu.

Poštovani sugrađani, još jednom vam se zahvaljujemo na ukazanom poverenju i pozivamo vas da nam se pridružite u borbi koja nam tek predstoji. To je borba za opšti interes, borba za novu i odgovornu vlast, borba za Čačak po meri čoveka”, navodi se u saopštenju GG „Ivan B. Ćalović - Istina i Čast”.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar