Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Etnofest po 8. put u Čačku

post-title
Foto: Promo


Međunarodni festival folklora „Etnofest“ održava se od 20 do 25 jula u Čačku, 8. put po redu.

Organizatori navode da nas očekuju brojna iznenađenja ali i već tradicionalne zemlje koje iz godine u godinu dolaze u naš grad.

„Ovogodišnji festival će okupiti 6 inostranih zemalja koje će, zajedno sa domaćinom, kulturno-umetničkim društvom „Dule Milosavljević“, predstaviti svoju kulturu i tradiciju kroz igru i pesmu. Pored celovečernjih koncerata na Gradskom trgu u Čačku, festival će se održati na još nekoliko lokacija, a sadržajni deo obuhvata i veliki broj radionica za decu i porodice sa decom. Od prošle godine festival je bogatiji za gastronomski deo, tako da prezentacija nacionalnih gastronomija zemalja učesnica očekuje posetioce i ove godine.“, rekli su nam organizatori.

„Zemlje koje će biti gosti našeg grada su Brazil, Peru, Kolumbija, Grčka, Rumunija i Italija. Trudimo se da festival obogatimo novim učesnicima, a ove godine po prvi put gostuju Brazil i Peru. Festival ima tendenciju rasta, a od ove godine će biti bogatiji sadržajima za naše najmlađe sugrađane, radionicama za porodice sa decom i lokalno stanovništvo. Prošlogodišnji festival za sve dane trajanja posetilo je skoro 40.000 posetilaca.“, dodaju organizatori.

Podsetimo, prema istraživanjima i anketiranjem lokalnog stanovništva, a što je i predstavljeno u Strategiji razvoja kulture grada Čačka 2023-2027, Etnofest je najpoznatija i najreprezentativnija manifestacija u Čačku, u svim starosnim grupama ispitanih sugrađana.

Organizatori pozivaju sve sugrađane i ljubitelje folklora, igre i umetnosti, da prate najave festivala jer ih očekuju brojna iznenađenja.

Organizatori festivala su Turistička organizacija Čačka, Železničko kulturno-umetničko društvo „Dule Milosavljević“, a pokrovitelji grad Čačak i Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije.

Festival je deo nacionalne sekcije CIOFF Srbija.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar