Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Evo šta Čačani kažu nakon završenih lokalnih izbora, svi su složni samo u jednom - danas se u gradu na Moravi živi bolje nego pre deset godina (VIDEO)

post-title
Foto: RINA


Čačak – Lokalni izbori održani su u nedelju i u Čačku, većinu glasova osvojila je Srspka napredna stranka i 40 mandata u gradskoj Skupštini, dok je opoziciji raspoređenoj na šest lista ostalo da raspodeli preostalih 35 mandata. Ono što je takođe ostavilo jak utisak jeste manja izlaznost u odnosu na prošle lokalne izbore u gradu na Moravi.

- Ja sam apolitičan, ali izašao sam na izbore. Rezultati su zadovoljavajući, bitno je samo da se ljudi dogovaraju, da misle na građane i da bude mir u našem gradu. Od svađanja i prepucavanja mi ništa nećemo dobiti, kaže jedan od Čačana kog smo zatekli na novoj pešačkoj zoni u centru grada.

Dok su jedni svoj glas dali Srpskoj naprednoj stranci, drugi su zaokružili jednu od opozicionih lista. Ipak i jedni i drugi u većini slučajeva se slažu da se danas živi bolje, nego pre 12 godina. Neki nisu želeli pred kameru, ali ipak su rekli svoje mišljenje.

- Narod je rekao svoje, nema tu dileme, pobeda je zaslužena i mogla je biti još ubedljivija. Vidim da je opozicija sada dobila ta neka mala krila jer su i oni osvojili deo glasova u odnosu na prošle izbore. Ali, nije isto voditi grad i biti aktivan na društevnim mrežama. To će se tek videti, mnogi hoće u politiku da se kao bore za građane, a ustvari se i oni se bore za svoju fotelju. Videćemo sve naredne četiri godine, ono što smo do sada videli za to smo i glasali. Čačak je sada mnogi bolji grad za život, kaže drugi sugrađanin.

Pojedini su opoziciji zamerili što nisu bili složni, i što je kako kažu, vidno da im je bitniji individualni od kolektivnog interesa. Ipak, sudeći prema izjašnjavanjima lidera sa opozicionih listi oni su zadovoljni dobijenom podrškom i spremni su da se narednih meseci u odborničkim klupama bore za vlast.

- Naš narod je navikao više da kuka, nego da radi. To je najveći problem, kad to shvatimo svima će nam biti bolje. Ko hoće da radi, može lepo da živi, ko neće nek nastavi da kuka, nikakvi izbori niti politačar mu neće moći pomoći, zaključuju Čačani.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar