Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiVeliki uspeh za domaći turizam: Srbija prva u svetu po stopi rasta prihoda od stranih turista

post-title
Foto: RINA


Ministarstvo turizma i omladine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je naša zemlja u prvom kvartalu ove godine bila prva destinacija u svetu po stopi rasta prihoda od stranih turista, koji su za 127 odsto veći u odnosu na prvi kvartal 2019. godine.

U najnovijem barometru Svetske turističke organizacije (UN Tourism) navodi se da je nekoliko destinacija širom sveta ove godine postiglo odlične rezultate u pogledu ostvarenih prihoda u turizmu, među kojima je Srbija na prvom mestu i jedina je koja je dostigla trocifrenu stopu rasta prihoda od stranih turista.

Devizni priliv od turizma u prvom kvartalu ove godine iznosi 575 miliona evra, što je za 127 odsto više nego u periodu januar – mart 2019. godine, kada su prihodi od stranih gostiju iznosili 252 miliona evra.

Srbija u prva četiri meseca ove godine nastavlja da beleži rast turističkog prometa, jer su strani gosti ostvarili povećanje dolazaka za 10 odsto, a noćenja za pet odsto, što zajedno sa projekcijama o popunjenosti smeštajnih kapaciteta u nastavku godine ukazuje na to da će 2024. godina biti rekordna godina za turizam Srbije.

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar