Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Todorović: Rezultat je proveren više puta i besprekorno je tačan, opozicija želi da unese haos

post-title
Foto: Screenshot


Čačak - Želim građane da upoznam da mogu da budu apsolutno mirni i spokojni i da ćemo učiniti sve , naravno, državni organi, zakon,kako i red nalaže, da ispoštuje demokratski iskazanu volju građana Čačka na izborima za lokalni parlament koji su se održali 2. juna ove godine, kazao je Todorović na današnjoj konferenciji za medije .

,Imali smo nekoliko prigovora na izborni proces, ono što građani moraju da znaju jeste da na 104 biračka mesta koliko se glasalo u našem gradu, mi smo imali jednog predstavnika u svakom biračkom odboru ,a politički oponenti najmanje pet pa i više članova biračkog odbora i sa svih 104 biračka mesta, zapisnici posle završnog glasanja, dakle od sedam ujutru do 20 sati uveče su bili potpisani, pregledani i dostavljeni GIK-U.

Pet prema jedan u korist članova opozicije u biračkim odborima nije bilo dovoljno pa je opozicija tražila da ponovo pregleda izborni material.

,,Kontrolori,, su međutim pokušali da to iskoriste kako bi uneli haos i da prepravljaju spiskove.

,,Naravno da u skladu sa zakonom imaju pravo i to pravo su iskoristili uvida u kompletan izborni materijal sa sva 104 izborna mesta ,a ono što zakon ne prepoznaje jeste da ne može da se fotografiše, fotokopira, dopisuje. Na žalost, imali smo jedno lice koje je ušlo sa hemijskom i uhvaćeno u radnjama koje nisu u skladu sa zakonom ,a već da nešto dopisuje i piše na glasačkim listićima. Naravno da su zaposleni u gradskoj upravi ukazali na tu nepravilnost i u najbržem mogućem roku reagovali” kazao je Todorović na danas održanoj KZN.

Todorović ponovio i pleriminarne rezultate iz izborne noći, sve je tačno kako nalaže izborni zakon

U izbornoj noći ja sam rekao preliminarne rezultate u odnosu na odborničke mandate, to mogu takođe da vam ponovim. Dragi građani, naša lista broj 1 ima 40 odborničkih mandata, 51,35 od važečih glasova 50,25 ukupno izašlih na izbore, 988 ili 2,15 procenata nevažećih glasačkih listića. Na žalost, i ti nevažeži su se uglavnom ticali naše liste jer su građani uglavnom zaokruživali broj 1 i broj 7 što nije u skladu sa zakonom jer možete zaokružiti samo jednu listu, što znači u mandatima 53,33 procenata.Dakle, sve ostaje potpuno isto i nepromenjeno u odnosu na izbornu noć, kazao je Todorović precizirajući i ostale rezultate:

Na ovim izborima, lista broj 2 osvojila je 15,38 posto od važećih listića, odnosno 15,15 posto od ukupno izašlih i samo tu jedna mala promena , 16 procenata u mandatima što će značiti 12 mandata ,a ne 11 mandata. Dakle, ja sam i ono veče rekao da je to preliminarna lista u odnosu na ono što smo mi dobili u izbornom štabu naše liste broj 1.

Lista broj 3- 5,72 od izašlih, odnosno 5,85 posto od važećih što znači četiri mandata iliu mandatima 5,33 posto.

Lista broj 4 -6,26 od ukupno izašlih , odnosno 6,40 od važećih listića što će značiti četiri mandata

Lista broj 5 - 13,36 od ukupno izašlih, odnosno 13,65 od važećih listića što će značiti ukupno deset mandata , odnosno 13, 33 posto u mandatima

Lista broj 6 - 6,04 od ukupno izašlih,odnosno 6,27 od važećih listića, i to je 5,33 posto u mandatima, odnosno četiri mandata i

Lista broj 7- 488 glasova 1 mandat.

 GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar