Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zajedničko saopštenje opozicionih izbornih listi u Čačku

post-title


Kao opozicione liste koje su učestvovale na lokalnim izborima 2. juna u Čačku, odgovorno tvrdimo da je vladajuća SNS izgubila većinu u našem gradu.

Uvidom u kompletan birački materijal na sva 104 biračka mesta, koji su 6. i 7. juna izvršili ovlašćeni predstavnici naših izbornih listi, dokazali smo da je SNS, zajedno sa svojih devet satelita, osvojila ispod 50% glasova i da je opozicija pobedila u Čačku.

Da se nešto čudno dešava sa izbornim rezultatima bilo je jasno već u izbornoj noći kada je Milun Todorović proglasio pobedu SNS sa 53,3%, da bi posle 24 sata ćutanja Gradska izborna komisija objavila da je lista broj 1 osvojila jedva 50,25%. Todorovićeva lažna vest sa 3% glasova više za vladajuću stranku bila je očito samo početak pokušaja izborne krađe jer je kompletna vlast u našem gradu ostala u manjini. Očito se nakon završetka glasanja krenulo u falsifikovanje zapisnika i izbornih rezultata u Gradskoj izbornoj komisiji.

Naši predstavnici koji su kontrolisali birački materijal pronašli su i zabeležili brojne neregularnosti: nevažeće listiće među glasovima za SNS, glasove za opoziciju među nevažećim listićima i među glasovima za SNS, protivzakonite i falsifikovane potvrde za glasanje van biračkog mesta, isto lice koje je glasalo i na biračkom mestu i van biračkog mesta, istim rukopisom popunjeno i potpisano više zapisnika na različitim biračkim mestima u selima, biračko mesto na kome je trećina birača glasala van biračkog mesta, pa čak i nezakonite spiskove ko je glasao a ko nije i poruke stranačkoj centrali SNS koga treba zvati i pritiskati da izađe na izbore, koje su očito greškom ostale u biračkom materijalu i otkrile čime se sve služila aktuelna vlast...

Kao što smo i pretpostavljali, 988 nevažećih listića i 1324 glasa van biračkog mesta su više nego sporni, i uz sve druge izborne nepravilnosti u potpunosti menjaju konačni izborni rezultat u korist ujedinjene opozicije. Sada je na potezu Gradska izborna komisija koja treba da odluči o službenim beleškama koje treba da dostavi načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Nebojša Bežanić, na osnovu svega onoga što je opozicija otkrila u biračkom materijalu. Načelnik Bežanić je sinoć po završetku pregleda biračkog materijala bukvalno pobegao iz gradske uprave i izbegao da predstavnicima opozicije uruči kopije službenih beleški o onome što su za dva dana neprestane kontrole pronašli. Međutim, ne može pobeći od zakonske obaveze da službene beleške dostavi Gradskoj izbornoj komisiji koja je onda dužna da proglasi prave izborne rezultate i potvrdi pobedu ujedinjene opozicije u Čačku.

Sve drugo značilo bi otvoreno bezakonje i izbornu krađu, o čemu nećemo ćutati već ćemo zajedno sa građanima odbraniti izbornu volju Čačana i pobedu opozicije.

 

 

Grupa građana „Ivan V. Ćalović – Istina i čast”

 

 

Grupa građana „ProBudimo Čačak” – Pavle Jelesijević

 

 

SVI ZA ČAČAK ( NARODNA STRANKA - dr ALEKSANDAR RADOJEVIĆ, NOVA SRBIJA – VELIMIR ILIĆ, POKRET POLJOPRIVREDNIKA SRBIJE - prof dr VLAISAV PAPIĆ, POKRET OBNOVE KRALJEVINE SRBIJE – GORAN PETKOVIĆ )

 

Čačak protiv nasilja i Novi DSS ( NARODNI POKRET SRBIJA – DEMOKRATSKA STRANKA – SRBIJA CENTAR SRCE – NOVA DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE - NOVO LICE SRBIJE)

 

PRIMARIJUS DR MILAN ROGANOVIĆ – SRPSKI POKRET DVERI – „BOŠKO OBRADOVIĆ – Radmila Živković – Dragan Ćendić – Biljana Rubaković”

Pres služba Dveri



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar