Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Finalne trke Otvorenog šampionata Srbije u motokrosu za vikend na stazi na Jeljenu

post-title
Foto: Dejan Todosijević


Čačak - Na stazi „Miloš Lijeskić” na Jeljenu, u subotu i nedelju 15. i 16. juna 2024. godine, održaće se finalna, treća trka „Alpe Adria šampionata” i Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu, u organizaciji Sportskog centra „Mladost” i Auto moto sportskog kluba „Čačak”.

Slobodan tanasković, predsednik AMSK „Čačak” kaže da se za vikend na stazi na Jeljenu očekuje oko 100 takmičara iz zemlje i inostrastva.

Slobodan tanasković, predsednik AMSK „Čačak”; Foto: GZS

„Za sada imamo najave iz Slovenije, Hrvatske BiH, Makedonije i Grčke. S obzirom na to da je u pitanju otvoreni tip šampionata i Alpe Adria i Otvoreni šampionat Srbije očekuju se do petka prijave i drugih takmičara”, kazao je predsednik AMSK „Čačak” Slobodan Tanasković .

Prema njegovim rečima osim pojedinačne tu je i ekipna konkurencija, a što se tiče Alpe Adria šampionata tu su i ekipe nacija, gde je Srbija trenutno druga u plasmanu.

„Gledaocima će posebno biti zanimljivo učešće mlađih kategorija 50, 65 i 85. Najmlađa klasa je 50 - do osam godina starosti, 65 -  do 12 i 85-  do 14 godina starosti. Imaćemo i jednu devojčicu Anu Konakov koja svake godine dolazi kod nas”, kazao je Tanasković.

On je istakao da što se tiče kvaliteta takmičara koji dolaze na Jeljen dovoljno reći da je naših pet takmičara učestvovalo proteklog vikenda na polufinalnoj trci prvenstva Evrope, što je za našu zemlju ogroman uspeh.

„Što se tiče stranih vozača naročito iz Hrvatske, to su takmičari koji su u prvih 10 u plasmanu u evropskom šampionatu. Što se tiče kvaliteta učesnika mi smo zadovoljni a očekujemo da i publika bude zadovoljna”, poručio je Tanasković.

Aleksa Milosavljević, šesnaestogodišnji vozač tima AMSK „Termal” iz Čačka i prošlogodišnji šampion Srbije u klasi MX2 i ove godine napadu titulu u istoj kategoriji i za sada je na dobrom putu, s obzirom na to da je u dosadašnjem delu sezone upisao samo pobede.

Aleksa Milosavljević; Foto: GZS

„Ovogodišnja konkurencija je jaka, dolazi dosta vozača, kako iz Srbije tako i iz drugih zemalja. Mi se nadamo uspehu i što je najbitnije bez pehova i povreda”, rekao je Milosavljević.

Trenutno drugoplasirani u klasi MX125 Đorđe Ristović istakao je da na stazi „Miloš Lijeskić” na Jeljenu, nakon dve manje uspešne trke očekuje pobedu.

Đorđe Ristović: Foto: GZS

 „Prethodnu trku koja je održana u Bačkoj Topoli sam završio drugi. Trku pre toga u Vlasoticu sam imao peh, pad sa motora pa sam na kraju bio na četvrtoj poziciji. Nadam se da se to neće ponoviti ne Jeljenu i nadam se da će trka biti uspešna kako za nas tako i za goste iz drugih zemalja”, kazao je Ristović.

Na samoj stazi „Miloš Lijeskić” na Jeljenu u toku su radovi na izmeni jednog njenog dela, kako bi zadovoljila standard postavljene za ovu sezonu.

U subotu, 15. juna, osim poslednjih treninga pred same trke održaće se i dve trake u amaterskoj kategoriji kao i jedna trka u klasi MX50 za najmlađe vozače.

 

GZS

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar