Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Skandal u čačanskoj školi: Učiteljica policiji prijavila novinara jer joj se samo obratio, slučaj završio pred Osnovnim javnim tužilaštvom

post-title
Foto: RINA


Čačak – Učiteljica Osnovne škole „Milica Pavlović“ V.J. podnela je čačanskoj policiji prijavu protiv novinara Gvozdena Nikolića da ju je verbalno napao u dvorištu škole u kojoj ona radi. Inače V.J. je na održanim lokalnim izborima bila deo izborne liste GG Probudimo Čačak, a Nikolić joj se obratio u tom kontekstu i to, kako kaže, sa poprilične udaljenosti.

- Sreo sam gospođu u krugu škole i na svu sreću nisam bio sam. Prepoznao sam  je iz minule predizborne kampanje, sa banera i fotografija na lokalnim portalima, pitao sam „jel to ona političarka” sa osmehom na licu i podigao ruku u znak pozdrava. Ne vidim šta je u tome loše, ona to zaista i jeste, treba da bude ponosna, valjda... Pozdravio sam se kao čovek iako je bila prilično udaljena, preko 30 - 40 metara, deca su bila još dalje, tako da niko pa čak ni ne znam da li je  čula šta sam rekao, sasvim normalno, kakvo urlanje... i čak sam nastavnici muzičkog potom kazao da  sam od nekih ljudi čuo da se radi o pristojnoj osobi i da je super lik, ali očigledno ona tako ne misli o meni, kaže za RINU Nikolić.

Nakon prijave, Policijska uprava i Osnovno javno tužilaštvo u Čačku sa postupajućim tužiocem Vladimirom Brkovićem ustanovili su da u ovom slučaju nije bilo nikakvog prekršaja, niti bilo kakvog krivičnog dela. Svi nadležni organi  su reagovali po zakonu  i utvrdile činjenice koje su neupitne.  Sigurnosne kamere takođe su pokazale da nikakvog napada nije bilo i da su se Nikolić i V.J. slučajno sreli u prolazu i na distanci od 30 - 40 metara.

- I više je nego očigledno da je čitava situacija konstruisana da bi se meni nanela šteta, oni koji to čine najbolje znaju svoje razloge. Gospođa učiteljica bavi se politikom, ali i prljavom medijskom kampanjom protiv mene u saradnji sa svojim kolegama iz pomenute Grupe građana. Što bi narod rekao ,,u njenu glavu“ ali naravno neću dozvoliti bilo kakav pokušaj manipulacije. Srećno njoj bilo u politici, ali lično mislim naročito posle ovog postupka prema meni da joj nije mesto u učionici dok je aktivni političar. Prosvetna inspekcija moraće da se izjasni – da li prosvetni radnici  koje rade sa najmlađim generacijama učenika mogu da s bave ,,ogoljenom“ politikom, ističe Nikolić.  

Poznati novinar za kraj ističe da ne želi da živi u državi Srbiji gde se nameće da je,,Dobar dan ili pomaže Bog“ nasilje i kako kaže drago mu je što su nadležne institucije brzo i efikasno reagovale povodom ovog slučaja.

RINA 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar