Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Danas temperatura i do 39 stepeni

post-title
Foto: Mediaportal


Afrička vrelina ne popušta, a u narednim danima biće još toplije. Danas će živa u termometru na jugoistoku Srbije dostići 39. podeljak. Poštujte savete stručnjaka i nemojte izlaziti napolje u najtoplijem delu dana.

Meteorolozi prognoziraju najviše temperature za jug i jugoistok zemlje, pa je tamo na snazi crveni meteo-alarm koji ukazuje na opasne vremenske prilike. Očekuje se da bi u tom delu zemlje moglo da bude i 39 stepeni.

Preko Panonske nizije ka Karpatima premešta se malo svežiji vazduh, pa će u Vojvodini biti 3-4 stepena niža temperatura. 

Prognoziran je i veoma visok indeks UV zračenja. Preporučljivo je korišćenje preparata sa zaštitnim faktorom, kao i nošenje kapa i šešira sa širokim obodima i odeće svetlih boja, od prirodnih materijala.

Pokušajte da rashladite prostorije u kojima boravite, naročito ukoliko u njima borave deca, trudnice, osobe strarije od 60 godina, kao i osobe sa hroničnim zdravstvenim tegobama. 

I u narednim danima očekuju nas veoma visoke temperature, a najtoplije će biti sutra i prekosutra - do 40 stepeni. U nedelju tek stepen manje.

Širom Srbije su brojna kupališta otvorila svoja vrata. U utorak je sezona počela na Adi Ciganliji, a rade i beogradski bazeni. 

Na bazenima Sportskog centra "25 maj Milan Gale Muškatirović" i na Košutnjaku sezona još neće početi zbog Evropskog prvenstva u vodenim sportovima i Svetskog prvenstva u ronjenju na dah.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar