Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zamenili smo auto za avion, nekad smo putovali po 15 a sada samo sat do mora: Pun avion za Tivat iz Lađevaca, povratna karta mogla se kupiti i za samo 90 evra

post-title
Foto: RINA


Kraljevo – Gužva je petkom ujutru na aerodormu Morava u Lađevcima kod Kraljeva, a to može da znači samo jedno – počeli su sezonski letovi do primorskih destinacija. Petkom i sredom leti se za Tivat i to je jedna od najpopularnijih linija od kako je otvorena ova vazdušna luka u Šumadiji.

- Mi smo iz Kraljeva, putujemo već treću godinu odavde iz Lađevaca na more. Šteta je da propustimo kad je aerodrom tako blizu, ovo je zaista pun pogodak, jer smo na moru za sat vremena inače smo znali voziti i po 15 sati. Kako smo prezadovoljni uslugom, već smo u januaru rezervisali karte i povratna karta po osobi izašla nas je oko 90 evra, što je zaista povoljno, kaže za RINU jedan od putnika.

Malo dalje zatekli smo tročlanu porodicu iz Kragujevca koja je sa bebom krenula na odmor. Putavnje avionom iz Lađevaca do Tivta za njih je bez dileme bila najbolja opcija.

- Povratne karte za nas troje platili smo 38.000 dinara. Mnogo nam znači zbog bebe da u putu provedemo što manje vremena. Više ne moramo ni automobilom do Beograda, pa na aerodrom, sada je sve mnogo lakše, kaže Nikola Muškatirović.

Da za letnje linije sa aerodroma Morava vlada veiko interesovanje potvrđuje i direktor ove vazdušne luke, Dragan Bugarinović.

- Pored redovne linije za Istanbul, počeli smo sa sezonskim linijama za Tivat i Solun. Interesovanje je veliko, za Tivat su avioni svaki put skoro svi puni. Solidno interesovanje je i za Grčku. Cena karti može biti izuzetno povoljna, važno je samo pratiti na vreme i kupiti je naravno što ranije. Povratna karta mogla se naći i za manje od 100 eura, ističe Bugarinović.

On dodaje da su u planu i infrastrukturna proširenja na aerodromu Morava u Lađevcima.

- U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju platforme za parkiranje vazduhoplova, kao i izgradnja tehničkog bloka za smeštaj vatrogasne službe i tehničkog održavanja. Čeka se da bude donesen i planski akt kako bi se krenulo i u proširenje piste, naglasio je Bugarinović.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar