Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U subotu zaprašivanje komaraca na više lokacija u Čačku

post-title
Foto: Screenshot


Čačak - Prema objavljenim vremenskim prognozama za naredne dane, prva ovogodišnja akcija suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji grada Čačka zaprašivanjem uređajima sa zemlje biće izvedena u subotu, 29. juna, u intervalu od 19 do 23 časa.

Tretman će biti obavljen preparatima AQUA K – OTHRINE i K – OBIOL, neškodljivim za ljude i toplokrvne organizme. Akciju će sprovesti beogradska firma „Visan”, sa kojom postoji dugoročna, uspešna saradnja, a nadzor će vršiti stručna lica JKP „Komunalac” – RJ „Zoohigijena”.

Teren koji će biti tretiran su površine priobalja Zapadne Morave, sa leve i desne strane, kao i mesta na kojima postoje veće površine stajaćih voda, na prostoru od Međuvršja do Katrge. Posebno će biti zaprašivan prostor u Sportskom centru „Mladost”, Košutnjak, kanal za navodnjavanje, Prelići, Kulinovci.

U cilju sprečavanja nastanka štete usled primene preparata za suzbijanje komaraca, upozoravaju se pčelari da u navedenom terminu preduzmu potrebne mere na zaštiti pčela. Ako košnice nije moguće izmestiti iz zone tretmana, neophodno je preduzeti sledeće mere:

- noć pre tretmana pčele treba zatvoriti
- ventuse na košnicama ostaviti otvorene
- ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu
- poletišta suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela
- ako su izuzetno velike vrućine košnice hladiti vodom
- ujutro nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar