Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiDejan Kovačević u treći mandat

post-title
Foto: Press služba


Na jučerašnjoj prvoj redovnoj sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac većinom glasova za predsednika opštine izabran je Dejan Kovačević, za njegovog zamenika Jadranka Dostanić. Takođe, većinom glasova iz redova odbornika izabrani su članovi Opštinskog veća: Nebojša Lazović, Dušan Dražević, Zoran Radovanović, Vladimir Milovanović, Nenad Tomić, Aleksandar Marušić i Marko DŽeletović.

Predsednik opštine, Dejan Kovačević kome je ovo treći mandat u izvršnoj opštinskoj vlasti, prilikom predstavljanja svog ekspozea, prvo se osvrnuo na sve što je urađeno u proteklom periodu, naglašavajući odličnu saradnju između opštine Gornji Milanovac i Vlade Republike Srbije koja je uložila ogromna sredstva u razvoj milanovačke opštine. Najveće ulaganje Vlade Republike Srbije u poslednjih šest decenija u opštinu Gornji Milanovac jeste izgradnja pristupne saobraćajnice, čija je vrednost 30 miliona evra, rekao je predsednik Kovačević pre nego što je istakao ciljeve i planove za budući period:

-Planovi za naredni period su nam ambiciozni i veliki. Mi osluškujemo potrebe naših sugrađana i na osnovu toga stvaramo nove vizije. Ravnomerno razvijamo različite segmente društvenog života i uravnoteženo zadovoljavamo različite potrebe građana što našu opštinu čini istinski uspešnom opštinom, opštinom koja u centar interesa stavlja čoveka, građanina opštine Gornji Milanovac – istakao je Kovačević, ujedno naglašavajući da je njegov cilj i cilj njegovog tima da svakog dana urade nešto novo za bolji život svih koji žive, rade i stvaraju na području gornjomilanovačke opštine. Zahvalio je građanima opštine koji mu daju veliku podršku i ogromnu energiju da nastavi da razvija grad pod Rudnikom i nastavio:

-Od planiranih investicija svakako izdvajamo rekonstrukciju i izgradnju Aneksa OŠ „ Desanka Maksimović“ za koju imamo urađen projekat i pribavljene sve dozvole. U sklopu aneksa planirane su i 4 sobe sa svim potrebnim sadržajima za PU „ Sunce“ u kojoj bi boravili mališani iz tog kraja grada. Po projektu vrednost ove investicije iznosi 800 miliona dinara.

Još jedan od velikih projekata koji smo planirali je i rekonstrukcija korita reke Despotovice u dužini od 5,5 kilometara. U sklopu ovog projekta predviđeno je da se poveže urbano okruženje reke pomoću pešačkih i biciklističkih staza za rekreaciju i zabavu dece i odraslih. Vrednost investicije je preko 750 miliona dinara.
Opština Gornji Milanovac je odabrana među 145 lokalnih samouprava koje su u okviru projekta lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava (LIID projekat) dobile značajna bespovratna sredstva u vidu granta za realizaciju infrastrukturnih projekata i jačanje institucija. Iznos sredstava koji je odobren našoj opštini iznosi 1.7 miliona eura ili oko 200 miliona dinara.

Opština je konkurisala kroz dva projekta i to: Zamena postojećih svetiljki novim led sijalicama, kao i izgradnju inovativnih sistema za dogradnju „smart sitija“ na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

U narednom periodu planiramo da izgradimo Srpsko – Vikinški park. Ovim projektom planirano je da Gornji Milanovac dobije atrakciju namenjenu našim najmlađim sugrađanima, neposredno uz objekat Norveške kuće. Projektom je planirana izgradnja „zip lajna“, viseći mostovi i norveške barke. Deo pod šumom planira se za uređenje, opremanje i obeležavanje staza i osvetljenja, kao i postavljanje drvenih stolova i klupa. Planirana je i izgradnja biletarnice i suvenirnice – rekao je predsednik Kovačević.
Ceo kompleks imaće motive povezane sa srpskom i norveškom kulturom, što će ujedno predstavljati jedinstvenu turističku ponudu.

Od planiranih investicija izdavajam i kompletnu rekonstrukciju zelene i robne pijace. Projekat je završen, dobijena je građevinska dozvola. U sklopu robne pijace izgradićemo zatvorene objekte koji će omogućiti korisnicima prodaju u zimskom periodu. Takođe, ovim projektom planirana je i izgradnja četiri poslovna prostora koja će biti ponuđena našim privrednicima na korišćenje. U centralnom delu ovog projekta planirana je i izgradnja fontane sa dodatnim sadržajem koji će našim sugrađanima služiti za odmor i osveženje.

-Opština Gornji Milanovac počela je sa pripremom projektne dokumentacije za izgradnju replike dvorca Obrenovića u istorijskom Takovu. Planirano je da se ceo kompleks prostire na površini od 12 hektara.

Iz budžeta Opštine Gornji Milanovac, za potrebe eksproprijacije zemljišta izdvojeno je više od 22. miliona dinara – izneo je Dejan Kovačević predsednik opštine.
U završnici ekspozea, predsednik Kovačević se obratio odbornicima:

-Poštovani odbornici, iskusni u politci kažu da je narod uvek u pravu. Siguran sam, zato, da su u novi sastav Skupštine opštine izabrani časni i odgovorni ljudi, razlilčitih političkih stavova, profesija i stepena obrazovanja, jedinsteni u nameri da služe interesima stanovnika naše opštine. Veliki posao je ispred mene, ispred vas, ispred svih nas zajedno. Pozivam vas na zajednički rad.

Još jednom svima se zahvaljujem na poverenju, i obećavam da ću, kao predsednik opštine, u svom budućem radu, u potpunosti i bez ostatka biti posvećen Gornjem Milanovcu i gornjomilanovčanima, interesima i potrebama svih stanovnika naše opštine- poručio je predsednik Kovačević.

Na prvoj redovnoj sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac prisustvovalo je 46 odbornika od ukupno 49 koji čine skupštinski saziv. Odbornici su danas, pored navedenog, razrešili Aleksandra Marušića dosadašnjeg direktora Muzeja rudničko-takovskog kraja, na sopstveni zahtev i za vršioca dužnosti direktora Muzeja rudničko takovskog kraja postavili Željka Cvetkovića, diplomiranog pravnika iz Gornjeg Milanovca.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar