Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zvanično počeo Sabor srpske harmonike u Čačku

post-title
Foto: TOČ


Zvanično je počeo Sabor srpske harmonike u Čačku, a grad je ovomprilikom posetio slavni italijanski proizvođač harmonika, Guerrini, čijase porodica vekovima bavi proizvodnjom ovog važnog instrumenta za našekulturno nasleđe. Ova manifestacija, koja okuplja najbolje harmonikaše inajlepše vokale, poseban je događaj za sve ljubitelje muzike.

Ovim povodom je u hotelu Kole predstavljen novi model harmonike,Guerrini Superior 2. Na svečanosti je prisustvovao Vlada Panović, slavnih armonikaš iz Kraljeva i jedan od autorra manifestacije, koji je pokazaošta sve novi model harmonike može. Panović, koji se sa harmonikom susreokao devetogodišnji dečak, postao je jedan od najpoznatijih harmonikaša Srbije.

Završio je nižu i srednju muzičku školu „Stevan Mokranjac“ u Kraljevu, a kasnije je postao član Narodnog orkestra RTS-a, gde seistakao u stilskom poznavanju srpske muzičke baštine i pisanju aranžmanaza Narodni orkestar. Januara 2010. godine postao je šef Narodnogorkestra RTS-a.

Gospodin Frančesko Toni Guerini, vlasnik poznate italijanske kompanijeza harmonike Guerrini, takođe je prisustvovao događaju. Njegovoobraćanje je bilo srdačno dočekano, a Panović je zajedno sa učenikom Mihailom Ostojićem i harmonikašem Željkom Damjanovićem, koji je prezentovao dugmetaru, pokazao sve mogućnosti novog modela.

Manifestacija će se nastaviti sutrašnjim koncertom i superfinalom, a večerašnja prezentacija ostaje nezaboravan trenutak za sve prisutneljubitelje harmonike.Podsećamo Vas da se veliko superfinale Sabora srpske harmonike održavana Gradskom trgu u Čačku, u nedelju, 30. juna, sa početkom u 21 čas. U zabavnom delu programa, publici će se predstaviti 12 veličanstvenihsuperfinalista u pratnji Narodnog orkestra Vlada Panovića, ali i velika imena tradicionalne narodne muzike kao što su Radiša Urošević, Danica Krstić, Ivana Tasić i Katarina Bogdanović.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Čačak, a organizator je Turističkaorganizacija Čačka.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar