Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Raspisan konkurs za prijem učenika Dom učenika u Čačku

post-title
Foto: Mediaportal


Prijavljivanje kandidata za upis u Dom učenika srednjih škola u Čačku za školsku 2024/25. godinu će se obaviti u sledećim rokovima:

za prvu raspodelu – od 01. do 12. jula 2024. godine;

za preostala slobodna mesta – od 26. do 28. avgusta 2024. godine;

za osetljive društvene grupe, za one koji nisu dobili smeštaj u prvoj raspodeli – od 26. do 28. avgusta 2024. godine.

Upisna komisija će obavljati prijem dokumenata u Domu učenika, ul. Učiteljska br. 8 Čačak, radnim danima u vremenu od 08 do 14 časova.

1.USLOVI ZA PRIJEM

Pravo na smeštaj i ishranu u ustanovi za smeštaj i ishranu učenika u Republici Srbiji, imaju učenici srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i čije prebivalište nije u sedištu škole koju pohađaju.

Pravo na smeštaj i ishranu u ustanovi mogu da ostvare i učenici koji imaju državljanstvo države u regionu, pod uslovima iz stava 1. ove tačke, osim uslova koji se odnose na državljanstvo Republike Srbije.

 

 

2. BROJ RASPOLOŽIVIH MESTA

Smeštajni kapacitet Doma učenika srednjih škola u Čačku u oba objekta Doma iznosi 205 mesta.Kandidati iz osetljivih društvenih grupa biće proporcionalno zastupljeni u odnosu na broj prijavljenih kandidata i to do 10% namenski opredeljenog kapaciteta ustanove.

3. POTREBNA DOKUMNTA:Kandidat prilikom prijavljivanja na konkurs uz prijavu na konkurspodnosi ustanovi sledeću konkursnu dokumentaciju ( originalna dokumenta ili overene kopije).

Prijava na konkurs (dobija se u Domu, a može se preuzeti na sajtu Doma);

Za učenike prvih razreda srednjih škola potrebna je da se dostavi sledeće : - javne isprave o završenoj osnovnoj školi (svedočanstva o završenim razredima od V do VIII i uverenje o obavljenom završnom ispitu) i potvrdu o upisu u srednju školu.

Za učenike drugih, trećih i četvrtih razreda srednje škole se dostavlja : -svedočanstva o završenom prethodnom razredu srednje škole;                                      

Uverenje o prihodima po članu domaćinstva za period od 01.01. do 31.03.2024. tekuće godine, izdato od strane nadležnog opštinskog organa iz mesta prebivališta gde njegov roditelj, odnosno staratelj ima prebivalište (da prebivalište nije menjano šest meseci pre objavljivanja Konkursa) ;

Diplome i druge nagrade sa učešća na takmičenjima učenika, koje se nalaze u kalendaru takmičenja učenika (u organizaciji Ministarstva prosvete) u prethodno završenom razredu: kalendar za osnovne škole, kalendar za srednje škole;

Potvrdu o vladanju u ustanovi – domu učenika, tokom prethodne školske godine, odnosno nagrade i pohvale za učešće u aktivnostima i izrečene vaspitno disciplinske mere (za učenike koji su upisani u II, III ili IV razred srednje škole).

Neblagovremene, nepotpune i od neovlašćenih lica podnete prijave na konkurs. neće se razmatrati.

 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar