Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Završni ispit u svim školama Moravičkog okruga protekao regularno

post-title
Foto: Infopress


Završni ispit polagalo je 1830 učenika u Moravičkom okrugu.Rezulatiti su pokazali  da su učenici najbolje uradili test iz izabranog predmeta, a iako ima odstupanja u većini škola u Moravičkom okrugu prosečni rezultati iz srpskog jezika i iz matematike su približni.

Učenici su prvog dana polagali test iz srpskog jezika, drugog dana iz matematike, a trećeg dana test iz izabranog predmeta.  Najviše đaka odlučilo se za geografiju kao izabrani predmet 1024, biologiju je izabralo 392 dok se za fiziku odlučilo 189.

,, Učenici su  popunjavali liste želje. Uglavnom su upisani u prvom upisnom krugu, za drugi upisni krug ostalo je 56 učenika. Danas je završen i drugi upisni krug,   ostalo je mesta u nekim školama i sada je to na okružnoj komisiji”, rekla je rukovodilac Školske uprave, Slađana Parezanović.

Upis u srednje škole u Moravičkom okrugu odvija se planiranom dinamikom uz poštovanje propisanih procedura.

,, Posle prvog upisnog kruga popunjena su sva  planirana mesta u Ekonomskoj, Medicinskoj, Tehničkoj školi u Čačku  i u  Gimnaziji i Ekonomskoj školi u Gornjem Milanovcu”, napominje Parezanović.

U junu tekuće godine u školama u Moravičkom okrugu osmi razred završilo je 1845 učenika u 17 osnovnih škola u Čačku, u sedam škola u opštini  Gornji Milanovac ,  devet škola u Ivanjici, i u šest osnovnih škola u opštini Lučani.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar