Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiCrveni alarm zvoni, proticaj reke Veliki Rzav u padu: Nestašica vode preti na hiljadama ljudi ako se ne urazume, inspektori se hitno šalju na teren

post-title
Foto: RINA


Arilje – Letnje žege, ali i bahataost građana koji na području Moravičkog okruga uprkos upozerenjima nesrazmerno troše vodu mogli bi izazvati još veće restrikcije u vodosnabdevanju. Javno preduzeće za vodosnabdevanje „RZAV“ Arilje uputilo je hitni obaveštenje o hidrološkoj situaciji na vodozahvatu regionalnog sistema „RZAV“.

- Proticaj reke Veliki Rzav na profilu zahvatanja vode je u padu, a trenutni proticaj iznosi 2200 l/s. Imajući u vidu najavljenu meteorološku prognozu za narednih 10-ak dana, očekivano je da će proticaj reke i dalje nastaviti tendenciju opadanja. Iz pomenutih razloga, u narednim danima biće neminovno uvesti umanjenu isporuku vode korisnicima, rečeno je za RINU u ovom Javnom preduzeću.

Oni dodaju da će u narednim danima biti pojačana inspekcijska kontrola potrošnje vode na seoskom i gradskom području, pa se s toga apeluje na građanstvo na što racionalniju potrošnju vode.

Restrikcije vode, ali i vanredna situacija zbog nestašice vode već su uvedene na delu teritorije Gornji Milanovac.

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar