Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Todorović „uzvratio udarac“ samoproklamovanom gradonačelniku opozicije: Mene bi bilo sramota da sa 15 odsto uopšte pomislim da vodim grad – narod je rekao svoje, novih izbora neće biti

post-title
Foto: RINA


Čačak – Nakon što je opozicija u Čačku danas na konferneciji za medije predstavila svog budućeg gradonačelnika, skoro pa ssavim sigurna u pobedu, oglasio se i predsednik Gradskog odbora SNS, gradonačelnik Milun Todorović. On je naglasio da je pobeda liste “Aleksandar Vučić – Čačak sutra“ nesumnjiva i da novih izbora u Čačku neće biti. On je izrazio očekivanje da će novi saziv lokalnog parlamenta biti konstituisan u najskoroijem roku.

Nakon izbora počela je opstrukcija od strane opozicije raznim prigovorima i žalbama. Kada se iskoriste svi pravni lekovi biće konstituisana većina koja će voditi naš grad u naredne četiri godine, SNS 41, a opozicija sa 34 odbornika. Današnji nastup opozicije tokom kojeg je kao kandidat za gradonačelnika promovisan advokat Ivan Ćalović ništa je drugo nego običan politički performans. Mene bi bilo sramota da sa 15 odsto podrške građana Čačka uopšte budem kandidat za gradonačelnika, naveo je Todorović.

Prvi čovek Čačka još jednom se osvrnuo na današnju konferenciju opozicije u gradu na Moravi.

- Zanimljiva mi je bila današnja izjava Ivana Ćalovića da su pojedinci iz opozicije, Velimir Ilić i Pavle Jelesijević, evoluirali i njemu pružili podršku. Koliko je meni poznato, po Darvinovoj teoriji evolucije, evoluiranje ide do čoveka iz nekog drugog oblika životinjskog sveta. Ali, na stranu sve to. Mi ćemo učiniti sve, poštujući zakon i odluke suda u potpunosti, a ne selektivno kako to odgovara opoziciji, i formirati i Skupštinu grada Čačka i sve organe lokalne samouprave u što kraćem roku. Možemo čistog obraza da kažemo Čačanima hvala za veliku podršku, osvojili smo 51,35 odsto glasova od važećih listića, 53,33 odsto u mandatima, što nam daje potpunu jačinu i snagu da još bolje radimo u narednom periodu, naveo je on. 

Todorović je izjavio da bez obzira na konstantne optužbe opozicije na nereglularnost izbora, niko ne može da ospori činjenicu da je više od od 600 kontrolora opozicije potpisalo zapisnike nakon izbora, što samo dodatno potvrđuje da oko izbornih rezultata nema ništa sporno, kako to opozicioni lideri žele da prikažu.

- Sve ono što se trenutno dešava na relaciji Gradska izborna komisija – Viši sud, a u vezi sa pritužbama opozicije je čisto proceduralne prirode. To ne može uticati na konačni rezultat izbora, koji svima nama a i opoziciji dobro poznat. Opozicija sada izvodi politički performans koji ima za cilj da prolongira formiranje novog saziva Skupštine grada Čačka i izvršnih organa. Kada se budu iscrpele sve formalne mogućnosti opozicije za odlučivanje sudova imaćemo i konačne rezultate, nakon čega će predsednik skupštine zakazati konstitutivnu sednicu. Novih lokalnih izbora u Čačku neće biti, naglasio je aktuelni gradonačelnik.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar