Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U subotu koncert čačanskih kulturno – umetničkih društava

post-title
Foto: Promo


Čačak će od 20. do 25. jula biti domaćin Međunarodnog festivala folklora „EtnoFest“, koji će okupiti kulturno-umetnička društva iz celog sveta, uključujući Kolumbiju, Peru, Italiju, Rumuniju, Brazil i Srbiju.

 

Prvi dan festivala, 20. jula, otvoriće koncert svih čačanskih kulturno-umetničkih društava na Gradskom trgu, pružajući posetiocima uvod u bogatu tradiciju i kulturno nasleđe Čačka.

 

Na koncertu čačanskih kulturno - umetničkih društava nastupiće KUD "Dule Milosavljević - Žele", KUD "Abrašević", FA "Dukati", KUD "FRA", KUD "Bambi", FA "Veterani grada Čačka" kao i dva kulturno - umetnička društva iz Mrčajevaca - "Radiša Poštić" i "Mrčajevačko kolo".

 

Tokom festivala folkloraši iz celog sveta će imati priliku da nauče srpsko kolo, istinski simbol naše nematerijalne kulturne baštine. Iako će možda grešiti u koracima, njihova iskrena želja za učenjem i povezivanjem s našom kulturom sigurno će dirnuti srca svih prisutnih.

 

"Najlepši deo festivala je to što učimo naše goste da igraju srpsko kolo. Planirano zatvaranje festivala velikim zajedničkim kolom je posebna čast za sve nas.", dodaju iz KUD-a "Dule Milosavljević Žele"

 

Napominjemo da se u slučaju kiše i nevremena, koncert čačanskih kulturno - umetničkih društava odlaže za nedelju, 21. jul sa početkom u 20.30 časova.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar