Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Biciklista Ognjen Ilić, pred odlazak na Olimpijske igre, na prijemu u Gradskoj upravi

post-title
Foto: Press služba


Predstavnici lokalne samouprave danas su upriličili prijem za Ognjena Ilića, biciklistu iz Biciklističkog kluba „Borac“, koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu. Ognjen će voziti u subotu, 3. avgusta, u 11 časova, stazu od 275 kilometara.

 

 

-Velika mi je čast što ću biti u ekipi sa Novakom Đokovićem, Ivanom Španović, Nikolom Jokićem i mnogim drugim sportistima i sportistkinjama. Predstavljati Srbiju je velika čast, već sam ponosan na to što sam učesnik Olimpijade. Na trci ću sigurno dati sve od sebe, a videćemo koji će to rezultat doneti – rekao je Ognjen. Kako kaže, pripremao se još od 1. novembra prošle godine, prešao više od 20.000 kilometara, a sada dolazi sa završnih visinskih priprema.

 

 

Ognjenova specijalnost je vožnja na hronometar, a na Olimpijadi će voziti drumsku trku i kaže da je staza dosta valovita i zahtevna, ali misli da će mu odgovarati. Trku će voziti na novoj bicikli, koju mu je obezbedio Grad Čačak, kome je, ovom prilikom, zahvalio.

 

Dragan Dostanić, sportski direktor BK „Borac“ rekao je da je odlazak Ognjena na Olimpijadu veliki uspeh za klub. Pre toga je na Olimpijadi, iz BK „Borac“, učestvovao Mićo Brković, 1988. i 1992. godine, koji je takođe bio prisutan na prijemu, kao podrška mladom nasledniku.

 

 

-Prošlo je 32 godine da iznegujemo novog olimpijca. Bilo je i ranije kandidata koji su zaslužili plasman, ali iz nekih razloga nisu uspeli da odu. Sada su se „sve kockice složile“ i Ognjen će predstavljati Srbiju, i klub i grad, u Parizu. Siguran sam da će ostvariti plasman – rekao je Dostanić, zahvalivši Ognjenovoj porodici, koja je, kako je naglasio, najzaslužnija za njegov uspeh, kao i Gradu Čačku, koji je ekspresno reagovao kako bi mladi sportista imao reprezentativan bicikl za ovo takmičenje.

 

Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika, je istakao da nakon, ne malog broja olimpijaca iz Čačka, sada na jedno od najvećih svetskih takmičenja odlazi mladi Ognjen Ilić, koji je to zaslužio svojim predanim radom.

 

-Siguran sam da su svi Čačačni ponosni što je Grad Čačak dobio još jednog olimpijca, divnog mladog momka, koji će predstavljati i naš grad, ali pre svega našu zemlju, na najvećoj svetskoj sportskoj manifestaciji na planeti. Brzo smo reagovali da mu obezbedimo bicikl, ali to je rezultat svih građana Čačka, da jednom divnom momku obezbedimo učešće na Olimpijadi, koje je svakako zaslužio. Nije bitno koji će rezultat postići, biti učesnik Olimpijskih igara to je već nešto što se pamti za ceo život – rekao je Petković.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar