Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nema blokade Ibarske magistrale u Preljini: Masovni protest najavljen u 13 časova, ali neposredno pre samog početka aktivisti poručili da je otkazan

post-title
Foto: RINA


Čačak – Za danas u 13 časova je najavljeno blokiranje Ibarske magistrale u Preljini kod Čačka u znak protesta ukoliko se na dnevni red u Skupštini grada Loznica stavi odluka o prostornom planu projekta Jadar, međutim taj protest nije održan a saobraćaj se odvija bez problema na toj prometnoj saobraćajnoj petlji.  

- Lokalni građanski aktivisti su pozvali građane na protest i najavili dolazak ne samo Čačana već i građana iz svih delova Srbije. Međutim, pojavilo se samo nekoliko ljudi, a pre toga je objavljeno na društevnim mrežama da ljudi ne kreću u Preljinu, jer protesta neće biti, rečeno je za agenciju RINA.

Kao razlog neodržavanja protesta u Preljini, ekološka udruženja navode to što vladajuća većina Skupštine grada Loznica nije ni pokušala da dopuni dnevni red za današnju redovnu sednicu. 

Još uvek nije objavljen datum novog potencijalnog okupljanja, ali su iz ekoloških udruženja preko društenih mreža poručili da pomno i detaljno prate celokupnu situaciju. 

RINA

 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar