Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Bahato i nevaspitano - vozači u Čačku od pešačke brzo napravili parking zonu: Nadležne službe hitno reagovale i postavile stubiće (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Čačak – Ovog leta grad Čačak je nakon dugo čekanja i obimnih radova konačno dobio svoju novu pešačku zonu za ponos. U strogom centru predstavlja idealno mesto za šetnju za sve građane, ali i brojne posetioce grada na Moravi. U toku je i njeno ulepšavanje, postavljaju se mobilajar i cvetna dekoracija. Ipak, nova proširena pešačka zona za pojedine je značila i mesto za parkiranje automobila, tako da bahatosti vozača nije bilo kraja, naročito tokom vikenda.

- Kada su krenule svadbe u septembru, tako su se svatovi sve češće počeli parkirati na pešačkoj zoni. Prvo je počelo stidljivo po jedan, dva automobila su ostavljali oni najsmeliji ili najbahatiji, a onda sledećeg vikenda se parkiralo više od pet autoobila, to je zaista nedopustivo. Umesto u pešačku, bilo je pretvoreno u parking zonu. Krajnja nekultura i nepoštovanje, kaže za RINU Slavica P. Koja živi u centru Čačka.

Da je ovo bahatost koja se ne sme tolerisati, odmah su uvidele i nadležne institucije, a kako bi se dalje sprečilo parkiranje u pešačkoj zoni postavljeni su stubići. 

- Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ izvršili su montažu  stubića na ulazu u novo gradsko šetalište u ulici Župana Stracimira kako bi sprečilo nepropisno parkiranje kojem smo bili svedoci  u prethodnom periodu, saopšteno je iz javnog preduzeća.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar