Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pripremite se za nezaboravni doživljaj na „Kupusijadi 2024“ u Mrčajevcima!

post-title
Foto: TOČ


Mrčajevci, 13-15. septembar 2024. godine – Ovog septembra, tradicija, muzika i neodoljivi miris svadbarskog kupusa ispuniće ulice Mrčajevaca na već čuvenoj „Kupusijadi“. Ovaj jedinstveni gastronomski festival vas poziva da postanete deo događaja koji slavi srpsku kuhinju, narodnu muziku i bogato kulturno nasleđe.

Šta vas očekuje?

Takmičenje u kuvanju svadbarskog kupusa** – 14. septembra od 9 časova, vatra će biti potpaljena i timovi iz celog regiona će se takmičiti u pripremi najboljeg svadbarskog kupusa.

Koncerti i folklorne grupe – Od 13. septembra, na bini će nastupati najbolji kulturno-umetnički ansambli, frulaši i solisti. Poseban trenutak je koncert u subotu uveče, kada će nastupiti pevačica Jelena Kostov, a već u nedelju publiku će zabavljati Dragica Zlatić koja se izuzetno raduje nastupu u svom rodnom mestu .

Foto: Promo

Kruna događaja – U nedelju, 15. septembra, biće proglašeni pobednici Kupusijade i uručene nagrade za najbolji „Zlatni, Srebrni i Bronzani lonac“. Pridružite se i degustirajte najbolje kulinarske majstorije.

Muzički maraton– Za sve ljubitelje muzike, od petka do nedelje, amaterski pevači, grupe i instrumentalisti zabavljaće posetioce svojim nastupima, uz vrhunsku energiju i tradicionalne zvuke.

Pored bogatog kulturnog programa, posetioci će imati priliku da probaju i tradicionalne proizvode iz ovog kraja, uživaju u druženju i osete autentičnu atmosferu srpske tradicije. Ne propustite priliku da budete deo najvećeg gastronomskog festivala u Srbiji. Ponesite dobro raspoloženje, apetit i uživajte u jedinstvenoj atmosferi koja se pamti ceo život!

Mrčajevci vas čekaju!



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar