Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



OŠ „Preljina”: Tradicija nas je održala

post-title
Foto: OŠ „Preljina”


U sklopu napora da se podrže tradicionalne vrednosti našeg društva, Osnovna škola „Preljina“ je osmislila i do sada realizovala veliki broj akcija. Ovog puta smo u saradnji sa Centrom za negovanje tradicije Čačak organizovali besplatnu predstavu za učenike mlađih razreda. 

 Predstava pod nazivom „Priča o piscu priči“ je privukla nepodeljenu pažnju učenika, a dugotrajni aplauz na kraju je na vrlo slikovit način dočarao glumcima koliko su deca uživala u predstavi.

 

U predstavi imaju tri lika (Pisac i dve priče) Priče traže od pisca da ih pusti u svet, a on ih ubeđuje da su još uvek mlade, da ne sme da ih pusti same. Ovo je poučna predstava o odrastanju. Dramatizacija je sastavljena od dve pripovetke za decu.U pitanju su fantastične priče, u kojima Nastasijević poredi odnos pisca prema svom delu, sa odnosom roditelja prema svom detetu.U predstavi, pored naravno žive igre glumaca, deca su imala priliku da se upoznaju sa elementima lutkarstva, i teatra senki

 

Oduševljenje na licima dece je najveća nagrada za sve one koji su učestvovali u ovom projektu. Nadamo se da će nam naši prijatelji iz Centra doći što pre u goste sa nekom novom pričom.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar