Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uhapšen radnik JKP Komunalac iz Čačka zbog sumnje da je u kamionu prevozio migrante: Oglasilo se i ovo javno preduzeće

post-title


Čačak - Muškarac iz Čačka A.A. uhapšen je na graničnom prelazu Batina, jer je upravljao kamionom u kome su se nalazili migranti. Inače, ovaj Čačanin je rukovodilac RJ "Higijena" u JKP "Komunalac" iz ovog grada, stoga se o ovom slučaju oglasilo i ovo javno preduzeće.

- Tačno je da je A. A. uhapšen, ali on tada nije bio na radnom mestu niti je koristio vozilo Komunalca, niti bilo koje službeno vozilo, a mi ne možemo odgovarati za postupke radnika van radnog vremena. A. A nije bio na poslu 10. i 11. septembra i tako je evidentiran u radnom karnetu i to se vodi kao neopravdano odsustvo i odmah da kažem da je to jedna od prvih laži koje pojedini mediji pišu i navode u svojim prilozima, da je u vreme hapšenja A. A. bio zaveden kao prisutan na poslu”, tvrdi za RINU direktorka JKP „Komunalac” Mirjana Đoković.

Prema njenim rečima A. A. je 12. septembra uhapšen na graničnom prelazu Batina jer je upravljao kamionom u kome su se nalazili migranti, a tek 16. septembra o tome je obavešten JKP „Komunalac”.

-Odmah nakon tog izveštaja preduzeli smo sve mere koje zakon nalaže. S obzirom na to da se A. A. trenutno nalazi u pritvoru u Osijeku, izrečena je mera udaljenja sa posla. Sve do okončanja procesa i izricanja kazne zakon nalaže da se njemu isplaćuje trećina zarade. Ukoliko izrečena zatvorska kazna bude duža od šest meseci, sledi mu trajno udaljenje sa posla, odnosno otkaz”, kazala je Đoković.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar