Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ocokoljić pred gostovanje Partizanu: Cilj nam je da odigramo što bolju utakmicu!

post-title
Foto: KK Borac/Lejča photography


Kolo broj jedan AdmiralBet ABA lige Borac Mozzart odigraće u Beogradu, gde će biti ugošćen od domaćeg Partizana Mozzart Bet (sreda, 19:00, Arena 1 premium).

Iza prvog tima je period napornog rada dug gotovo dva meseca. Posla je bilo puno, problema još više, posebno zbog povreda pojedinih veoma bitnih igrača, ali Čačani spremni čekaju početak regionalnog takmičenja, u kom će uzeti učešće po peti put u svojoj bogatoj istoriji.

Saša Ocokoljić, šef struke Borca Mozzart, osvrnuo se unazad kako bi prozborio nekoliko rečenica o pripremnom periodu.

,,Puno problema sa povredama smo imali u pripremnom periodu, tako da sam delimično zadovoljan urađenim do sada. Nekompletnost je sigurno znatno uticala na to da se pripremni period ne odradi u potpunosti kako je planirano”, započeo je Ocokoljić svoje izlaganje.

Bez obzira na probleme sa povredama, tim je odigrao priličan broj pripremnih utakmica.

,,Što se tiče utakmica, na njima  smo nastupali  nekompletni i sa vrlo kratkom rotacijom, što je uzrokovalo i veliku minutažu određenih igrača, što u ovom delu sezone sigurno nije primarni cilj, s obzirom na fizičku spremu i formu košarkaša u predsezoni. Osnovni problem nam je bio manjak igrača na spoljnim pozicijama uzrokovan teškom povredom Čarapića i dužim odsustvom Valinskasa. Bez obzira na sve to, svaka utakmica nam je koristila, bez obzira na okolnosti u kojima smo bili, rekao je trener Borca Mozzart.

Tokom minulog leta tabor je pojačan značajnim brojem košarkaša, koji su uspeli da se uklope u sistem rada trenera Ocokoljića.

,,Ovog leta Borac je stvorio kompletno novi tim, sem Manojlovića koji je prošle godine bio u ekipi, svi ostali su novi. Momci rade dobro i sa te strane sam zadovoljan, definitivno će nam trebati vremena da budemo još bolji. Najbitnije je da budemo zdravi”, kazao je strateg Čačana.

Naravno, kormilar prvog tima je govorio i o željama u novoj sezoni.

,,Što se tiče očekivanja, najpre da igrači budu zdravi i da dobro radimo, da idemo utakmicu po utakmicu. Liga je duga, ima 30 kola, a osnovni cilj je naravno opstanak u ligi”, dodao je Ocokoljić.

Vatreno krštenje u novoj sezoni Borac Mozzart će imati protiv Partizana Mozzart Bet, jedne od najboljih ekipa u takmičenju.

,,Nema potrebe puno trošiti reči na Partizan. Ove godine su napravili izuzetan tim, kvalitetom i fizički verovatno najbolji  otkako se  Željko Obradović vratio u Partizan. U pripremnom periodu izgledaju impresivno, tako da nas očekuje veoma težak duel. Iako igramo protiv evroligaške ekipe, predvođene najboljim evropskim trenerom, cilj nam je da odigramo što bolju utakmicu, završio je Saša Ocokoljić.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar