Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac poražen na gostovanju u Železniku

post-title
Foto: FMP Soccerbet/Ivica Veselinov


U 3. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart bili su gosti ekipi FMP Soccerbet. Srpski okršaj, koji je odigran u pomalo neuobičajenom terminu, završen je u korist domaćina, koji je slavio rezultatom 74:67 (19:22; 19:12; 20:20; 16:13).

Utakmica je počela bolje po goste, koji su preko Valinskasa i Boldvina pogodili tri trojke. Bio je to start kakvom su se Čačani istinski nadali. S druge strane, FMP je pratio Borac tako što je pogađao mahom iz reketa. Košarkaško nadmudrivanje trajalo je čitav prvi deo deonicu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a niko nije bio kadar da se nametne. Ali u drugom delu četvrtine FMP je dodao gas, pa je došao do plus sedam (17:10). Čačani nisu klonuli duhom, već su odgovorili istom merom, pa su ubrzo ponovo vodili (19:22). Nije prošlo dugo, a okončan je prvi deo igre, tako da je Borac bio zadovoljniji.

FMP je bolje krenuo drugi kvartal, jer je brzo vezao tri trojke, pa je ponovo imao finu prednost (28:22). Posle novog tajm auta stvari se nisu odmah značajnije promenile, jer Borac nikako nije mogao do poena. Ali nekako, uz pametnu igru u ofanzivi, posebno Valinskasa, ozbiljno je prišao rivalu (30:28). Tad se ponovo rasplamsala velika borba, u kojoj je FMP bio nešto uspešniji, ali je Borac bio kadar da ga prati. Kad je došlo vreme za veliki odmor, domaćin je bio četiri poena u plusu (38:34).

Trojkom nepogrešivog Valinskasa Borac se dobro uveo u drugo poluvreme. Usledili su poeni nekolicine igrača, pa su gosti ponovo vodili (40:43). Posle novog tajm auta domaćina Rebec je pokazao reakciju, pa je vratio suficit svom timu. Ponovo je nastupio period rezultatske klackalice, gde su se tabori smenjivali u vođstvu. Istina, Beograđani su uglavnom vodili, ali su Čačani bili vrlo blizu. Tako je bilo nakon pola sata nadmetanja.

Završni deo susreta počeo je baš kao i ostale deonice. Niko nije bio u stanju da se nametne kao tim koji vodi glavnu reč, tako da je sve bilo itekako otvoreno. A kada je Jošilo pogodio novu trojku, Borac je bio na samo minus dva (65:63). Vreme je prolazilo, a stvari se nisu značajnije menjale. FMP je uspevao da čuva kapital, ali isti nije bio znatan, tako da je pobeda mogla da ode na obe strane. Ipak, u završnici susreta domaćin je imao raspoloženog Rebeca, koji je koševima u važnim momentima doneo svom timu dva boda.

FMP Soccerbet: Rebec 21, Šaranović 2, Simović 8, Tasić 8, Tomašević 3, Gašić, Radosavljević 3, Stanojević, Stojanović 9, Novak 4, Kuzmić 12, Barna 4.

Borac Mozzart: Dejvidson, Boldvin 12, Pavićević 4, Nikolić, Jošilo 8, Furmanavičijus 7, Smit 5, Gagić 10, Manojlović 3, Valinskas 18.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar