Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uspehom juniora i kadeta Čačak94 u izabranom i retkom društvu košarkaške Srbije

post-title
Foto: Promo


Minulog vikenda završene su dodatne kvalifikacije za popunu jedinstvene juniorske Roda lige. Naš tim koji je bio drugi u prvom krugu kvalifikacija, uspeo je da zabeleži 2 pobede u dodatne 3 utakmice i na taj način se plasira u jedinstvenu ligu. Četa Aca Bjelića je u petak ukrstila koplja sa ekipom domaćina, FMP-om, i ipak bila poražena, međutim svesni prilike, cela ekipa je skupila redove i rešila da da sve od sebe u naredne 2 utakmice.

Protiv SPD Radničkog iz Kragujevca momci su od starta stavili do znanja da je ovo utakmica koju oni kontrolišu, a u prilog tome govori 12 poena razlike na kontu našeg tima, nakon prvog kvartala igre. Na kraju 19 poena razlike uz odlične partije prvotimaca Mihajlovića sa 25 i Erića sa 18 poena, i plejmejkera Simovića koji je dodao 22 poena. Tako su momci pred treći meč protiv ekipe Joker iz Sombora jasno znali da pobedom su ispunili cilj zacrtan pred start prvenstva, a to je plasman u jedinstvenu Roda ligu. Veoma skoncentrisani i motivisani, opet su krenuli u jakom ritmu, međutim ekipa Jokera je na poluvremenu zaostajala samo 2 poena razlike. Ipak kad je najpotrebnije pokazali su da su najbolji, i u 4. četvrtini otklonili svaku sumnju u rezultatski ishod. Poslednji period igre naš tim je dobio sa velikih 15 razlike, a na kraju meča bilo je opet ubedeljivih 19 poena razlike. Momci, ali i njihovi treneri i svi u klubu su veoma srećni i zadovoljni, jer je ovim uspehom, nakon kadetske ekipe, koja je već u prvom krugu kvalifikacija izborila ulazak u jedinstvenu ligu, sad to učinio i juniorski tim. Treba imati u vidu da u ovom trenutku samo KK Mega i KK Partizan imaju i kadetsku i juniorsku ekipu u jedinstvenim ligama. Biti u društvu ovakvih ABA ligaških ekipa nije mala stvar za naš klub. Pogotovu kad se uzme u obzir da je ovo prvi put da i naša juniorska ekipa nastupa u jedinstvenoj ligi. Takođe ne treba izostviti da i KK Borac ima mogućnost da bude deo ovog društva, što im mi kao klub i želimo, da naša, čačanska publika, može da uživa u po još minimum po 2 duela novih čačanskih nada na delu. Još jedan dokaz da je Čačak grad košarke.

Naši igrači su svakako najzaslužniji za uspehe mlađih kategorija, ali nikako ne treba izostaviti njihove trenere i ljude iz kluba koji rade sve što je potrebno da bi se imala mogućnost za ostvarenje ovih rezultata. Rešili smo da ovom prilikom čujemo i Marka Radovanovića, direktora mlađih kategorija, koje je njegovo viđenje ovih rezultata, kako kadetske, tako i juniorske ekipe.

“Pre svega hteo bih da čestitam svim igračima u klubu, kao i trenerima Acu Bjeliću, Dejanu Kolareviću, Vojislavu Branoviću, kao i vlasniku kluba Vuku Popoviću i njegovom bratu Milanu Popoviću, sportskom direktoru Radenku Pilčeviću i predsedniku kluba Vladimiru MIjailoviću na ogromnom uspehi i naporu koji su ulozili u prethodnom periodu kako bi ostvarili zacrtane ciljeve pre pocetka sezone. Za naš klub istorijski uspeh, jer smo posle kadetske selekcije, dobili i juniorsku selekciju u jedinstvenoj ligi Srbije. Momci su vredno i jako trenirali od početka priprema kako bismo još jednom ispisali istoriju našeg kluba i u tome su uspeli. Nije bilo ni malo lako, jer su kvalifikacije bile izuzetno jake, ali smo mi bili pravi kad je bilo najvaznije. Nastavljamo da radimo u istom ritmu i pripremamo se za početak sezone i daćemo sve od sebe da se prikažemo u što boljem svetlu i da ne pravi način predstavimo naš klub i naš grad.”

Jedan veoma zanimljiv podatak je da su naši treneri juniorskog, Aco Bjelić i kadetskog tima, Dejan Kolarević, kao i glavni trener naše škole košarke, koja je sve veća i veća, Vojo Popović, trenutno 3 najiskisnija trenera koja rade u Čačanskoj košarci. To su treneri koju se zaduženi za razvoj naših mladih košarkaša i to jasno govori o ambicijama kluba, da u što skorijem roku deca iz naše škole košarke budu nosioci našeg seniorskog tima pre svega.

Dejan Kolarević, koji je trener kadetske ekipe i saradnik sa Acom Bjelićem za juniorsku ekipu, nakon velikog uspeha – “Ovaj uspeh i ostvaren rezultat su samo posledica rada svih struktura kluba. Pravilnom strategijom i napornim radom smo ostvarili prvi i primarni cilj, a to je da imamo dve ekipe u najkvalitetnijem rangu srpske košarke kada su u pitanju mlađe kategorije. To nam samo daje pravu podlogu za ostvarivanje konačnog i zacrtanog cilja, a to je ”proizvodnja” igrača, kako za naš prvi tim tako i dalje. Pravi igrači se stvaraju na treninzima, ali pre svega kroz najkvalitetnija takmičenja, gde će biti u situaciji da se odmeravaju sa najboljim vršnjacima iz Srbije. Što se tiče kadetskog tima smatram da je konkurentan sa najboljima u Srbiji, ali što je svakako bitnije radi se o igračima koji imaju potencijal i ono što je presudno za uspeh, a to je sjajan karakter i izvanrednu atmosferu koja je bila uočljiva i kroz pripremni period, a posebno na kvalifikacionom turniru koji je superiorno okončan. Zbog toga puni optimizma dočekujemo predstojeće prvenstvo Triglav lige Srbije.”

I za kraj, imamo i izjavu trenera juniorskog pogona, Aca Bjelića, čoveka koji je dobro poznat po radu sa mladim igračima, koji je prvo u naš klub došao kao savetnik, a onda rešio i da pomogne i pored aut linije i kome ovaj uspeh takođe znači mnogo – “Sjajan uspeh, sve čestitke pre svega igračima i ljudima u klubu koji su omogućili odlične uslove za rad. Nakon tog prvog poraza protiv Borca, ekipa je rasla iz utakmice u utakmicu i osim tog pada u četvrtoj četvrtini protiv FMP-a i tog poraza dobila sve ostale utakmice. Ovo je ekipa koja ima još prostora za napredak, jer su neki igrači bili priključeni i seniorskoj ekipi i jasno se videlo na terenu kad se vrate u svoju generaciju koliko im je to pomoglo, a i nama kao ekipi. Nastavljamo sa radom, jedan deo posla je završen, ali sad ide onaj izazovniji, a to je afirmacija ovih mladih igrača, veliki i jak rad, da bi uspeli da što više momaka pripremimo za najveći izazov, a to je seniorska košarka. Koliko bude situacija dozvolila, probaćemo da napravimo i iskorak u juniorskoj Roda ligi. Zaista veliki uspeh, zasada.”

Ovo su zaista dani zadovoljstva u našem klubu, ali mesta za slavlje nema mnogo, jer tek predstoje izazovi u sezoni koja dolazi. Cilj kluba je bio da i kadetska i juniorska ekipa nastupaju u jedinstvenim ligama, i to je postignuto. Nastavljamo u jakom ritmu, nekolicina igrača iz obe selekcije već radi i sa prvim timom i to je ono što je želja kluba, a na čemu rade svi treneri i ljudi u klubu. Još jednom velike čestitke na zaista velikom uspehu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar