Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Humanitarna akcija ,,Bojan kuva na Cvetnjaku”

post-title
Foto: Promo


Povodom Dečije nedelje, PU ,,Radost” Čačak u saradnji sa Restoranom ,,Cvetnjak” organizuje humanitarnu akciju namenjenu prikupljanju sredstava za lečenje pet hrabrih dečaka obolelih od Dišenove mišićne distrofije.

Događaj pod nazivom ,,Bojan kuva na Cvetnjaku”, gde će Bojan Ćirović pripremati slatkiše iz kuhinje MasterChefa biće održan u subotu 12. oktobra od 12 do 16 časova.

Pozivamo vas da provedete dan na Cvetnjaku sa svojim mališanima, uživajući u lepom vremenu, krofnama, voću, jedinstvenim poslasticama i sjajnoj atmosferi, a sav prikupljen prihod ide za lečenje petorice dečaka.

Od Dišenove mišićne distrofije oboljevaju isključivo dečaci. Bolest se javlja kod 1 od 3500 muške novorođenčadi koji, usled nedostatka distrofina u organizmu, prve simptome osete već do svoje pete godine života. Donedavno nijedna dostupna vrsta terapije nije bila efikasna. Međutim, nova terapijska procedura dala je dobre rezultate u usporavanju, pa i zaustavljanju bolesti. Proizvodnja leka je takva da lečenju istovremeno mora biti podvrgnuto petorica mališana, a kako je u pitanju novi vid terapije, trošak se ne može pokriti sredstvima koja obezbeđuje država. S obzirom na prirodu bolesti, vreme je presudni faktor i jedini način da se oni spasu. 

Svi koji žele da učestvuju u prikupljanju sredstava mogu to učiniti i putem SMS poruke u kojoj će napisati broj 5 i poruku poslati na broj 3091. Cena poruke je 200 RSD za sve mobilne mreže (mts, Yettel i A1). Sredstva je moguće donirati i uplatom na žiro račun fondacije „Jedro” (broj žiro računa: 160-6000002005224-26). Za lečenje petorice obolelih dečaka potrebno je prikupiti 1,5 miliona američkih dolara.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar